Žurnāls "Newsweek" pārdots ASV digitālo ziņu kompānijai • IR.lv

Žurnāls “Newsweek” pārdots ASV digitālo ziņu kompānijai

36
Pagājušā gada decembrī iznāca pēdējais žurnāla "Newsweek" papīra izdevums. Foto: EPA/LETA

“Newsweek” pārdošanas summa netiek atklāta

ASV žurnālu “Newsweek”, kas pērn kļuva par pilnībā digitālu izdevumu, iegādājusies ASV digitālo ziņu kompānija “IBT Media”, ziņo LETA/AFP.

Līdz šim žurnāls piederēja ASV mediju un interneta uzņēmumam “InterActiveCorp” (IAC). “Newsweek” pārdošanas summa netiek atklāta.

“Newsweek” 2010.gadā apvienojās ar tīmekļa mediju “Daily Beast”, taču “Daily Beast” nav pārdots “IBT Media”.

Pērnā gada 31.decembrī tika izlaists pēdējais iespiestais “Newsweek” izdevums, tam kļūstot par pilnībā digitālu žurnālu, lai samazinātu izmaksas.

Gluži tāpat kā citi ASV izdevumi, arī “Newsweek” pieredzējis pastāvīgu reklāmas ieņēmumu samazinājumu, kā arī sarūkošu lasītāju skaitu, kuri priekšroku dod bezmaksas ziņu vietnēm internetā.

“The Washington Post” 2010.gadā “Newsweek” par vienu dolāru pārdeva Kalifornijas miljardierim Sidnijam Hērmenam, pirms vienošanās ar IAC žurnālu apvienojot ar “Daily Beast”.

“Newsweek” pirmais izdevums dienasgaismu ieraudzīja 1933.gada 17.februārī. Popularitātes kulminācijā izdevuma metiens sasniedza trīs miljonus eksemplāru.

Kompānija “IBT Media” tika izveidota 2006.gadā, un tā publicē izdevumus septiņās valodās 235 valstīs.

 

Komentāri (36)

jessdrthomas 05.08.2013. 11.47

Lielisks gabals par Newsweek aiziešanu bija iekš britu The Spectator pirms kāda laika – “Who killed Newsweek? Tina Brown can’t just blame the internet”.

Silti iesaku.

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu