UR galvenā valsts notāra amatā apstiprina Gunu Paideri • IR.lv

UR galvenā valsts notāra amatā apstiprina Gunu Paideri

48
Grāmata "Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra tiesību piemērošanas prakse. Komerctiesības, biedrošanās tiesības un publiskie reģistri". Foto: Evija Trifanova, LETA

Jaunā vadītāja amatā stāsies no 1.augusta

Valdība otrdien Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra amatā apstiprināja UR galvenā valsts notāra vietnieci funkciju jautājumos Gunu Paideri. Jaunajā amatā viņa stāsies ar 1.augustu, ziņo LETA.

Kā norādīts rīkojuma anotācijā, lai nodrošinātu UR uzdevumu efektīvu un pienācīgu izpildi, tieslietu ministrs virza apstiprināšanai valdībā Paideres kandidatūru pārcelšanai no UR galvenā valsts notāra vietnieka funkciju jautājumos amata UR galvenā valsts notāra amatā.

Paideres CV liecina, ka viņa savu darbu UR sākusi 2007.gadā, savukārt UR galvenā valsts notāra vietnieces amatu funkciju jautājumos viņa ieņem kopš 2010.gada. Viņa ir ieguvusi juristes izglītību biznesa augstskolā “Turība”, iegūstot gan profesionālo bakalaura, gan profesionālo maģistra grādu.

No 10.maija Ringolds Balodis pārtrauca veikt UR galvenā valsts notāra amata pienākumus.

Valsts civildienesta likums nosaka, ka tieslietu ministrs pēc izvirzītās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā padotības iestādes vadītāju termiņā uz pieciem gadiem.

UR ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas Latvijā reģistrē uzņēmumus, komersantus, to filiāles un pārstāvniecības, kā arī visas izmaiņas to darbības pamatdokumentos un veic citas likumdošanas aktos paredzētās darbības.

UR reģistrē arī masu informācijas līdzekļus, biedrības un nodibinājumus, komercķīlas, izšķirošās ietekmes, laulību, publiskās un privātās partnerības līgumus, politiskās partijas, šķīrējtiesas, arodbiedrības, reliģiskās organizācijas un to iestādes, kā arī maksātnespējas procesus.

 

Komentāri (48)

Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 13.39

Ā, a es domāju, ka esi dzimis 2006. gadā;)

+1
0
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 12.46

ieguvusi juristes izglītību biznesa augstskolā “Turība”
————————-
Tas gan nav labi. Cerams, ka vēl nav rados ar “žurnālistu” Paideru.

0
0
Atbildēt

4

    Inese > Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 12.58

    Kas vainas žurnālistam Paideram? Neslavina naciķus un fašisteļus?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 13.29

    Kuros laikos? Vispār man jau pāri 70, ja kas ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 14.01

    :Linux Mint 15
    man jau pāri 70, ja kas ;)
    ——————-
    Te ienāca prātā;) A ja pameklētu galdu ar pagarākām kājām, varbūt arī tagad tu varētu “zem galda” staigāt, ko?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 30.07.2013. 13.08

    Laikos, kad tu vēl nebiji ieplānots, šis P(a)iders tēloja ekonomistu, kas netraucēja viņa vadītajai lapai vārīties uz piramīdu reklamēšanas, pašam uzlasīt drupačas no šo žuļiku galda utt. utjp. Tas ir tikai par viņa darbības sākumu.

    Jā, ja tev imponē viņa “eiroskepticisms”, tad tādu impotentu kā Paiders un Grostiņš dēļ, Latvijā šī ideja ir faktiski mirusi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu