Nav ko slēpt — smagi • IR.lv

Nav ko slēpt — smagi

2
Juta Strīķe: «Šie izmeklēšanas termiņi nav ne tuvu tam, lai teiktu, ka būtu ievilkušies pāri saprāta robežai.»
Indra Sprance

Pirms dažiem gadiem Rīdzenes numuriņā Ainārs Šlesers partneriem stāstīja par vērienīgiem biznesa plāniem savos īpašumos, kas oficiāli viņam nemaz nepieder. KNAB jau vairāk nekā divus gadus turpina šķetināt sarežģīto «oligarhu lietu». Optimismu par lietas iznākumu zaudējis arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, taču Juta Strīķe sola: rezultāts būs

Par to, ka attēlā redzama Zaķusala Daugavā, nevis kāda izklaides saliņa Āzijā, liecina vairs tikai vecais televīzijas tornis salas galā. Augstceltnes apjomīgā ēku kompleksa modelī pie sienas uzņēmēja Viestura Koziola darba kabinetā uzbur mazliet futūrisku ainu.

«Pie tā es tagad strādāju,» saka Koziols. Ar uzņēmēju tiekos viņa birojā Brīvības ielā, pie durvīm plāksnīte ar norādi uz SIA WEB projekti. Šī firma viņam pieder pilnībā, kā arī daļas vēl 22 kapitālsabiedrībās, to skaitā vienā uzņēmumā pusmiljona, dažos citos – vairāku simtu tūkstošu latu vērtībā, liecina Uzņēmumu reģistra dati. Koziols stāsta, ka pašlaik meklējot investorus vērienīgajam Zaķusalas apbūves projektam.

Viņš sagaida mani mundrs, uzsvērti draudzīgs un cienā ar «Rīgā gardākajām» biezpienmaizēm, taču ātri iekaist par nepatīkamiem jautājumiem. Viņš piekritis runāt par tā saukto oligarhu lietu, kurā jau vairāk nekā divus gadus turpinās izmeklēšana. KNAB pārbauda aizdomas, ka virkne vērtīgu īpašumu slēpti pieder politikas darboņiem, kas publiskajos amatos rūpējušies par savu personīgo kabatu. Biežāk piesauktais vārds «oligarhu lietā» ir Koziola sens biznesa partneris Ainārs Šlesers, kura mājās Saeima 2011.gada vasarā nepieļāva kratīšanu, tā pamudinot prezidentu Valdi Zatleru rosināt parlamenta atlaišanu, bet sekojošās vēlēšanas no politiskās skatuves aizmēza gan Šleseru, gan viņa politisko sabiedroto Andri Šķēli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu