Sākas Sabiles Vīna svētki • IR.lv

Sākas Sabiles Vīna svētki

31
Vīnogulāji Sabiles Vīna kalnā. Foto - LETA

Svētku kulminācija būs sestdien, 27.jūlijā

No šodienas, 25.jūlija līdz 28.jūlijam Talsu novada Sabilē notiks 15.Sabiles Vīna svētki. Tie tiks atklāti ar gājienu, kuram dots nosaukums “Kolchoznieku parāde”, raksta aģentūra LETA .

Pirmajā svētku dienā pasākumi norisināsies bijušajās kolhoza darbnīcās “Priedes”. Paredzēts gan kolhoznieku gājiens, gan tērpu parāde “Smukākais kolhoznieks”. Notiks arī mājās cepto plātsmaižu degustācija, Strazdes amatierteātra izrāde “Blusa” un zaļumballe kolhoznieku gaumē. Sporta laukumā “Graviņa” notiks pludmales volejbola sacensības. 

Svētku otrajā dienā, 26.jūlijā, Mārtiņa Barkāna ģimenes vīna darītavā Abavas pagastā notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības organizētais Latvijas vīnogu vīnu konkurss. Sabilē paredzētas nodarbības ar tautas skolotāju Inesi Ziņģīti un jautrās sporta spēles. Sabiles pilskalnā notiks muzikāls pikniks kopā ar grupu “The Sound Poets” un dziesminieci Aneti Kozlovsku. Sabilē notiks arī grupas “Instrumenti” brīvdabas koncertkino. 

27.jūlijā svētki sāksies ar Sabiles modināšanas pasākumu “Labrīt, Sabile!”, notiks Vīna tirdziņš, darbosies Amatnieku sēta. Priekšpusdienā plkst.11 pie Vīna kalna notiks oficiālā 15.Sabiles Vīna svētku atklāšana, bet plkst.11.30 notiks svētku atklāšanas gājiens. Svētku laikā darbosies Vairoņa un Teklas danču placis, mūsdienu mākslas un kultūras centra “Sinagoga” sētā būs atvērta “Krāmotava. Dzeltens. Lillā. Zaļš”. Pasākumi notiks arī radošajā sētā “Vīnotava”. Ugunsdzēsēju sētā notiks Sudmaļu ģimenes koncerts, kā arī senioru vokālo ansambļu “Hobelong” un “Kibuvitsalill” un senioru deju grupas “Kobarake” (Igaunija) koncerts. Sabiles luterāņu baznīcā notiks klasiskās mūzikas koncerts kopā ar Madaru Ivani un Ingunu Alksni. Paredzēts Sabiles Mūzikas skolas absolventu koncerts, uzstāsies kapela “Beisik”. Teatralizētā gājiena “Skurbums pāriet, dullums – nē!” tēma būs “Sabilē vētra norauj jumtu!”. Brīvdabas estrādē notiks pasākums “Cirks par rubuli!”, apsveikuma koncerts un pieaugušo popiela “Vīna dullums”. Karātavu kalnā tiks aizdegta ugunsskulptūra. Dienas noslēgumā paredzēta svētku balle kopā ar grupām “Apvedceļš” un “No Boundaries”. 

Svētku ceturtajā dienā, 28.jūlijā, notiks pasākums “Plostotava” – Abavas abu krastu modināšana, sacensības ar vingrošanu, dziedāšanu un ūdens procedūrām. Notiks arī bērnu popgrupu salidojums “Vīnogu sadziedāšanās” un svētku noslēguma koncerts “Čigānzēni”, kurā uzstāsies Dzintars Čīča, Kaspars Antess un brāļi Riči.

Vairāk informācijas pilsētas mājas lapā www.sabile.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu