Gardās ogas! • IR.lv

Gardās ogas!

2
Ogu tarte
Ieva Cielava

Piemājas ogu krūmos sabirušas jāņogas, upenes, avenes un ērkšķogas. Sešas Latvijas konditorejas iesaka, kā bez lielas piepūles pārvērst tās lieliskās kūkās, kas lieliski iederēsies pie pēcpusdienas tējas. Žurnāla Ir komanda visas kūkas pagatavoja un iesaka arī jums!

Vasaras ogu kūka

Skrīveru konditoreja Skrīveru mājas saldējums

150 g mīksta sviesta saputo ar 125 g cukura un vaniļas cukuru pēc garšas. Kad cukurs izkusis, ņem 3 olas, atdala baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumus un vēl divas olas pievieno sviesta masai, kārtīgi samaisot. Pievieno 150 g miltu, ceturtdaļtējkar. sodas, 75 g kartupeļu cietes un ēd. kar. citrona sulas. Var pievienot arī korķīti stiprāka dzēriena. Kārtīgi samaisa, lej kūkas formā. Virspusē, mazliet iespiežot mīklā, liek 600 g ogu. Cep 180 grādu temperatūrā 25 minūtes. Saputo 3 olu baltumus ar 2 šķipsniņām sāls, līdz masa kļūst bieza, tad iemaisa ēd. kar. citrona sulas un 50 g smalki sakapātu mandeļu. Liek virsū kūkai un cep vēl 20 minūtes. Atdzesē un pasniedz ar plombīra saldējumu, svaigām ogām, kafiju vai stipru kakao.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu