Droša vieta idejām • IR.lv

Droša vieta idejām

4
Foto — Emīls Desjatņikovs, F64
Aivars Ozoliņš

Alisandrai Kaminsai vēl nebija trīsdesmit, kad viņa jau vadīja dzimtās Barbadosas Nacionālo muzeju, bet tagad kā UNESCO izpildpadomes prezidente viņa uzsver – tieši kultūra ir katras sabiedrības ilgtspējas pamats

Karību reģionā prese viņu dēvē par «priekšsēdētāju Kaminsu», kura kultūrai ir tas pats, kas mūzikai ir dziedātāja Rihanna – arī Barbadosas iedzimtā. Neformāli viņu uzskata par vienu no ietekmīgākajām personībām, kuras pašlaik noteic UNESCO dienaskārtību un darba stilu. Taču arī pati UNESCO, kuras augstāko izpildinstitūciju viņa vada, ir nosaukusi Kaminsu 60 pasaules izcilāko sieviešu skaitā, kuras sniegušas būtisku ieguldījumu organizācijas ideju īstenošanā.

Žurnālam Ir bija ekskluzīva iespēja intervēt Kaminsu viņas pirmās vizītes laikā Latvijā pagājušonedēļ. Dažās minūtēs pirms intervijas no viņas pavadonēm uzzinu, ka bijis grūti viešņu «atraut no tautastērpiem» Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, bet pastaiga Rīgas klusajā centrā izvērtusies par patiesu jūsmošanu vai pie katras ēkas.

Jūs Latvijā esat pirmoreiz. Kādi ir iespaidi?

Neesmu parastā situācijā, jo notiek Dziesmusvētki. Man ir iespaids, ka šī ir ļoti atvērta sabiedrība, kas labi apzinās savu identitāti un to vērienīgi svin. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu