Spīdošās nošu lapas • IR.lv

Spīdošās nošu lapas

3
«Zilās uguntiņas» jauniešu kora Balsis mēģinājumā.

Koru mēģinājumos aizvien pārliecinošāk jūtas planšetdatori, izglābjot no nāves simtiem koku

Koncertā viņus nemaz nevar atšķirt. Koristiem rokās ir prāvi vāki, kuros guļ repertuāra notis, un tikai tumšākā telpā aizdomas modina seju apspīdošā blāvā gaisma. Mēģinājumā gan viss ir redzams kā uz delnas, un kuluāros dzirdētās baumas apstiprinās – jaunākās paaudzes koru dziedātāji pamazām nošu grāmatas aizstāj ar šīs desmitgades aktuālāko tehnoloģiju produktu – planšetdatoriem. 

Jau paverot mēģinājumu telpas durvis Mazajā ģildē, kur XXV vispārējiem latviešu Dziesmusvētkiem gatavojas jauniešu koris Balsis, atklājas uzkrītoša aina. Pirmais pamanītais jauneklis saliektā rokā tur septiņu collu planšeti un aizrautīgi dzied. Tālāk ir rinda ar galvām un nošu grāmatām, tad vēl pa kādai lielākai un mazākai planšetei. Tāda uz klavierēm guļ arī enerģiski žestikulējošajam diriģentam Intam Teterovskim.

4,5 kilogrami papīra

«Es labprāt nopirktu planšetdatorus visam korim,» palaidis dziedātājus īsā atpūtā, stāsta viens no sabiedrībā pazīstamākajiem Dziesmusvētku virsdiriģentiem, «ideālais variants ir tāds, ka visam korim ir planšetes ar interneta pieslēgumu. Es esmu izdomājis, ka šodien dziedāsim šādas dziesmas. Visiem koristiem ir e-pasti, uz kuriem es aizsūtu notis. Viņi atver un ir gatavi dziedāt».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu