Pirmo reizi • IR.lv

Pirmo reizi

3
Māra Simsone

Koru, deju un pūtēju orķestru jauno virsvadītāju novēlējumi pārējiem svētku dalībniekiem

«Lai katra taures skaņa, katrs dejas solis un ikviena balss vērš mūsu domas
uz augšu, pāri visam ikdienišķajam!»

Guntis Kumačevs (37), pūtēju orķestru virsdiriģents. Nacionālo bruņoto spēku orķestra diriģents, virsdiriģents Vidzemes kultūrvēsturiskajā novadā, viens no pūtēju orķestra Dižkoncerts mākslinieciskajiem vadītājiem. Pirmā tikšanās ar Dziesmusvētkiem bijusi piecu gadu vecumā, kad vecāki ņēma līdzi uz koru kopmēģinājumiem. Mīļākais Dziesmusvētku skaņdarbs ir Imanta Kalniņa Pūt, vējiņi! 

«Novēlu sajust spēku un enerģiju, ko kopā radām mēs – visi svētku dalībnieki. Lai dziesmu un deju svētki kļūst par mājup saucienu visiem latviešiem, kuri izkaisījušies pa pasauli!»
Iveta Pētersone-Lazdāne (37), deju virsvadītāja. Vada Rīgas Franču liceja deju kolektīvu Auseklītis, Līgatnes novada deju kolektīvu Zeperi un tautas mākslas centra Mazā ģilde deju ansambli Daiļrade. Sāka dejot no divu gadu vecuma un kā dalībniece apmeklējusi visus dziesmu un deju svētkus kopš 1979.gada.

«Lai dejotāju dejas prieks un emocijas atver ikviena skatītāja sirdi, un lai dejotājiem ir gandarījums par piecos gados paveikto! Dejotāji bija, ir un būs varens spēks!»
Gunta Raipala (51), deju virsvadītāja. Tautas deju ansambļa Gatve, vidējās paaudzes deju kolektīva Gatve un Gatve – otrā iespēja mākslinieciskā vadītāja. Mīļākā svētku deja ir Aiz ezera augsti kalni. Dalībniece deju svētkos pirmo reizi bija 1980.gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu