Korupcijas klasika un avangards Ušakova domē • IR.lv

Korupcijas klasika un avangards Ušakova domē

127
Rīgas domes rokrokas tandēms - Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs. Foto: Nora Krevneva, F64
Aivars Ozoliņš

Citēt klasiķus esot labs tonis.

Citēsim Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, kurš, vērtēdams iespējamo kukuļošanu arodbiedrībā LABA, bilda, ka tā neesot „kukuļošana klasiskā izpratnē”. Jādomā, ka Ameriks zina drēbi, tāpēc viņa teiktajā vērts ieklausīties.

KNAB veicis kratīšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā. Kāda departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli esot pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Par „Saskaņas centra” kabatas organizāciju palaikam dēvētā LABA (tas esot saīsinājums no vismaz dīvaina vai vienkārši bezjēdzīga nosaukuma „Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrība”) esot saņēmusi regulārus maksājumus no pasažieru pārvadātājiem, kuri pieprasīti apmaiņā pret labvēlīgu lēmumu „Rīgas satiksmes” konkursā par mikroautobusu pakalpojumu nodrošināšanu.

No 2010.gada rudens līdz pagājušā gada beigām šādi varētu būt samaksāti 150 tūkstoši latu, liecinot Latvijas televīzijas rīcībā esošā informācija. (Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs gan esot vērsies tiesā pret LTV par šo ziņu sižetu.) Tas tiešām nav parasts kukuļu bizness – tu man aploksni, es tev pakalpojumu. (Piemēram – es tev pašvaldības pasūtījumu, tu man 20 procentus no līguma summas.) Daļa no katra maksājuma tikusi noformēta kā arodbiedrības biedra nauda, otra daļa – kā atbalsts arodbiedrības kultūras un izklaides pasākumiem. Cēla un nesavtīga lieta – maksājumi darbaļaužu tiesību aizstāvēšanai! Un viss „oficiāli”.

Tā drīzāk varētu būt „krievu klasika” – Putina „varas vertikālei” līdzīgs mehānisms, kurā, var teikt, korupcijas vairs nav, jo tas, ko saprotam ar korupciju, tur ir integrēts visaptverošā brīvprātīgi obligāto naudas aprites shēmu sistēmā. „Saskaņas centra” līgumattiecības ar Putina partiju „Vienotā Krievija” (ko Krievijā plaši dēvē par „zagļu un blēžu partiju”) laikam taču nozīmē arī līdzīgu izpratni par politikas funkcionēšanu.

Obligātā klasika

Taču korupcijas integrēšana varas sistēmā nebūt neatceļ tās „klasiskos” elementus. Kad marta beigās KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe paziņoja, ka pēdējos vienpadsmit gados Rīgas domē bijuši vismaz astoņpadsmit korupcijas skandāli, domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs lepni atbildēja, ka no šiem astoņpadsmit viņa laikā (tātad nepilnos četros gados no vienpadsmit) notikuši „tikai” astoņi. (Tiesa, klasiķis Ameriks varētu ņemt ļaunā – viņš taču domē kopš 2001.gada, tā ka bez viņa tur nav noticis nekas jau 12 gadus.)

„Tas ir labs rezultāts”, Ušakovs palielījās un kārtējo reizi nodeklamēja droši vien polittehnologu iemācīto pantiņu par to, ka Rīgas domes struktūrās strādājot 25 tūkstoši cilvēku. It kā būtu runa par santehniķu prasītiem piecīšiem. It kā viņam un Amerikam iespējas shēmot naudas plūsmas būtu apmēram tādas pašas kā pašvaldības sētniekam, bērnudārza audzinātājai vai ugunsdzēsējam.

Tīrs klasikas paraugs ir leģendārie „Saktas” puķu tirdziņa kioski, kurus „Rīgas nami” 2011.gadā pamanījās uzbūvēt par 736 524 latiem (bez PVN) jeb 2890 latiem par kvadrātmetru. (Salīdzinājumam – Rīgas Biržas restaurācija maksāja 2430, bet Skrundas pils rekonstrukcija – 690 latus par kvadrātmetru.) Vienkārši un efektīvi. Turklāt šī ir pagaidu būve un jau pēc astoņiem gadiem būs jānojauc.

Klasiska ir arī ilggadējās Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas lieta, kuras ietvaros KNAB veica 14 kratīšanas un aizturēja septiņas personas. KNAB uzskata, ka Stabiņa caur starpnieku tīklu varētu būt ilgstoši pieņēmusi kukuļus ieinteresētu personu interesēs. Kratīšana Dzīvokļu pārvaldē pērn septembrī tā satrauca Ušakovu, ka viņš par to informēja Tviterī (ar to kaitēdams izmeklēšanai, atzina KNAB priekšnieks Jaroslavs Štreļčenoks). „Jocīgi, ka tas notiek nakts melnumā, čeka stilā,” tēloja izbrīnu čekista Putina partijas partneris, bet vēlāk „nespēja izskaidrot”, kā vispār esot iespējamas nelikumības dzīvokļu dalīšanā.

Avangardiskāks ir bijis domes valūtas maiņas bizness, par ko uzzinājām pērnruden. „Rīgas namu” līdzekļi – kopā 6,5 miljoni latu – vairākos paņēmienos tika uzticēti sīkām valūtas mijēju firmām, un rezultātā 1,3 miljoni (atkal jau leģendārie 20%!) pazuda ar galiem. (Protams, ka nekas nekur nav pazudis, vienkārši „visa nauda ir izņemta”, kā pēc tam žēlojās viena valūtas maiņas kantora īpašnieks.) Kā noskaidroja TV3 raidījums Nekā personīga, uz dokumentiem par naudas pārskaitījumiem bijis arī Amerika paraksts.

Pēc afēras nākšanas gaismā Ameriks gan atstādināja „Rīgas namu” valdi – Kārli Kavacu, Almeru Ludviku un Mareku Segliņu. Bet Ušakovs sāka skandināt naivo dziesmiņu par 25 tūkstošiem domes struktūru darbinieku, no kuriem ne visi vienmēr būšot godīgi. Tikmēr grāmatvede, kura afēras laikā bija veikusi „Rīgas namu” grāmatvedības uzskaiti, mierīgi turpināja strādāt, uzzinājām šogad aprīlī.

Putiniskais modernisms

Kad nauda izņemta no kontiem un „pazudusi”, tad, visticamāk, noticis noziegums, un tādās reizēs Ušakovs ar Ameriku palaikam pat lielās, ka esot paši to atklājuši un nu tik izmeklēšot. Toties, kad nauda lielos apmēros izņemta un zudusi nodokļu maksātājiem, Ušakovs slavē sevi, ka izdarījis pakalpojumu rīdziniekiem. Piemēram, ieviesis sabiedriskajā transportā e-talonu.

Valsts kontrole 2010.gadā secināja, ka 2009.gadā ieviestās Rīgas sabiedriskā transporta elektroniskās norēķinu sistēmas uzturēšana un lietošana nākamajos 13 gados izmaksās par 100 miljoniem vairāk nekā vecā kompostrētāju sistēma. Turklāt „Rīgas satiksme” noslēgusi līgumu ar ieviesēju, kura piedāvātās izmaksas ir vairāk nekā par miljonu lielākas nekā cita pretendenta piedāvātās. Un vēl apņēmusies 13 gadu laikā nepamatoti samaksāt līdz pat 16 miljoniem vairāk, nekā to savā piedāvājumā bija prasījis pats darījuma partneris. Sistēmas uzturēšana ar kopīga uzņēmuma starpniecību „Rīgas satiksmei” 13 gados izmaksās par 75 miljoniem latu dārgāk, nekā uzturot sistēmu pašas spēkiem.

Normāls Rīgas domes bizness! Kāpēc jātaisa kaut kas lētāk, ja var daudz dārgāk?

Tikpat normāls pašvaldības bizness Ušakovam šķiet krāna ūdens tirgošana plastmasas pudelēs. Latvijā vismaz 14 uzņēmumi ražo fasētu ūdeni. Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas speciālisti atklātā vēstulē Rīgas domes deputātiem, Konkurences padomei un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam „Rīgas ūdens” fasētā ūdens projektu „Aqua Riga” nodēvējuši par „absurdu” un pauduši bažas, ka tas var novest pie nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanas. Ušakovs ar Ameriku paliek nesatricināmi pārliecināti, ka tas būs labs bizness, un investēs tajā 300 tūkstošus.

Politiskās un administratīvās varas saaugšanu ar komercinteresēm vēl uzskatāmāk rāda domes pērn pieņemtais lēmums, ka visām Rīgas mācību iestādēm līgumi par apsaimniekošanu, remontdarbiem un apsardzi jāslēdz ar pašvaldības uzņēmumu „Rīgas serviss”. Iepriekš skolas šādiem darbiem konkursā izvēlējās privātfirmas. Lieki piebilst, ka maksāt domes monopolistam sanāks krietni dārgāk.

Vēl veiklāk „Saskaņas centra” dominētā Rīgas dome tiek galā ar ierobežojumiem partiju tēriņiem reklāmai. Tikai pagājušajā gadā vien dažādas domes struktūras atvēlējušas reklāmas pakalpojumiem medijos vismaz 600 tūkstošus, liecina „Re:Baltica” pētījums. Tas ir daudzreiz vairāk nekā vienam sarakstam Rīgā atļautie 76 584 lati priekšvēlēšanu izdevumiem. Protams, Ušakovs ar Ameriku kategoriski noliedz, ka tam būtu jelkāds sakars ar viņu pašu publicitāti.

Arodbiedrība, kuru jāfinansē piespiedu kārtā un kura jau parādījusi savu disciplinēto efektivitāti piketu rīkošanā par SC programmatiskiem tematiem, ir loģisks nākamais solis „Rīgas ceļā” uz putinizāciju. Korupcija? Ko jūs! Vienkārši tik vienotas un saskanīgas koalīcijas, kāda pašlaik ir Rīgā, nekad neesot bijis ne galvaspilsētā, ne Latvijas valstī, lielās Ušakovs. Nekādu iekšēju konfliktu, un harmoniski strādāt „visu rīdzinieku labā” regulāri traucējot tikai „politisks pasūtījums”, ko pildot korupcijas apkarotāji.

Ar Ušakova un Amerika klasisko gan disonē ne tikai KNAB viedoklis. Var citēt cita pašvaldības drēbes pazinēja, bijušā Rīgas domes vadītāja Andra Ārgaļa žurnālam „Ir” par pašreizējo domi nupat teikto: „Tik liela korupcija, tādi apmēri un tādas darbības, kā ir tagad, nekad nav bijušas!”

 

Komentāri (127)

ligakalnina 26.05.2013. 08.36

Pēc personiskām sarunām zinu, ka vairākumam no tiem, kas taisās balsot par SC, tas pat neintersē, ja sāc ko tādu stāstīt, atbilde ir vienkārša – visi zog, Ušakovs, vismaz…, un tālāk seko klasika, citam labais Ušakovs iedevis pabalstus, cits var braukt par brīvu, cik naudas RD nozagts, korupcija – tas nevienu neintersē, jo tādu rīcību, esot att. amatos, šie cilvēki uzskata gandrīz vai par pašsaprotamu lietu.
Un zinu vismaz trīs cilvēkus, kas agrāk nekad par Ušakovu nebalsotu, varētu teikt, līdz šim pat dēvēja sevi par nacionalistiem, bet, tikai Ušakova laikā dabūjuši pabalstus, un tagad taisās balsot tikai par SC.
Un, gandrīz vai, nevar tiem to pārmest, ja cilvēks dzīvo nabadzīgi, viņa balsi var nopirkt ļoti viegli, tāda ir demokrātija nabadzīgās valstīs.
Tas viss, principā, nepārsteidz, pārsteidz mūsu tiesībsargājošās sistēmas pilnīgākā imptence un nesakārtotā likumdošana, pie kuras šie visi acīmredzamas korupcijas un šantāžas gadījumi, tie daudzmiljonu zaudējumi, kas ar to tiek nodarīti pašvaldībai un valstij, pie mums bieži vien skaitās pilnīgi likumīga rīcība, jo nekādi likumi it kā pārkāpti netiek (tad kas tie par likumiem, kas ļauj tā rīkoties), un tas pārmetums vairs neattiecas tikai uz SC.

+33
-2
Atbildēt

8

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 26.05.2013. 09.21

    ——-dzeris49:”(..)
    Tas viss, principā, nepārsteidz, pārsteidz mūsu tiesībsargājošās sistēmas pilnīgākā imptence un nesakārtotā likumdošana,…..”
    ============================================================================
    Laipni lūgti reālajā demokrātijā un kapitālismā! Par ko tad cīnījās auseklīši, par ko sapņoja garajos padomju okupācijas gados, ja ne par brīvību/visatļautību?! Saņem, ko uzcēli – un muļķi te laist nevajag….

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 26.05.2013. 09.38

    ——-nomale:”(..)
    Mēs joprojām neesam pat redzējuši to, ko gribējām.”
    ============================================================================
    Process turpinās……
    Kas bērnībā grāmatu “Nezinītis uz Mēness” neizlasīja – tas vēl ilgi “neredzīgs” staigās….

    http://www.youtube.com/watch?v=qD9AQORuLYU

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 26.05.2013. 09.42

    ——-Ēriks Nelej nu čugunu,edge,nepiedēvē visiem alkatīgus sapņus,cik procentu tad to pārlicināto šivermaņu ir?
    ============================================================================
    1% vs. 99% Class Warfare | Brainwash Update

    http://www.youtube.com/watch?v=zjOwgwOIZM8

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 26.05.2013. 12.15

    dzeris49
    “..pārsteidz mūsu tiesībsargājošās sistēmas pilnīgākā imptence un nesakārtotā likumdošana”

    Kā zināms miļicija, kas pēc Ušakova rīkojuma sarīkoja represijas pret godīgo un drosmīgo žurnālistu, Jekabsonu, par viņu un Hapilovu atmaskojošo materiālu publicēšanu, kā arī pret Poikānu, par SC barotavas RS darbinieku atalgojuma nonākšanu atklātībā, ir ZP pārziņā.
    Sprūdžs visus savus kuslos spēciņus, cik nu tam “dohoģjagam” vēl atlicis, veltī tikai mūsu tiesībsargājošo orgānu darbības dublēšanas imitācijai pret Lembergu un ne vārdiņa par bezprecedenta izlaupīšanām, kas notiek RD. Neviena kritika vārdiņa par rīdzinieku 10 miljonu latu atdošanu paģeļņikam Antonovam tieši pirms LK kraha, par nekustamo īpašumu izpārdošanu un gigantiska parāda nastas uzkraušanu nākamām rīdzinieku paaudzēm.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 26.05.2013. 10.49

    Postpadomju sabiedrība varētu drusku atšķirties no rūdītiem biznesmeņiem.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 26.05.2013. 09.28

    Nelej nu čugunu,edge,nepiedēvē visiem alkatīgus sapņus,cik procentu tad to pārlicināto šivermaņu ir?

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 26.05.2013. 09.30

    edge_indran. – un muļķi te laist nevajag….

    ——-

    Tas vairāk Tev pašam. Mēs gribējām demokrātiju un kapitālismu bez hūtes, bāleliņu un sovoku garnējuma! Mēs joprojām neesam pat redzējuši to, ko gribējām.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 26.05.2013. 09.36

    Nelej nu čugunu, demokrātijai ar visatļautību nav nekas kopējs, kur tu redzi visatļautību Skandināvijā, Vācijā, utt., bet demokrātijas tur ir stipri vairāk, kā Latvijā.
    Tā ir Latvijas savdabīgās “suverenās demokrātijas” forma, kas te iedibināta, un kurai raksturīgs kolektīva bezatbildība, amatpersonu nesodamība, un korumpēta un vāja tiesībsargājošā sistēma.
    Kā arī “Grūtupa” likumdošana, kas radīta, lai veicinātu visu iepriekšējo un sekmētu nesodītu valsts izzagšanu.

    +22
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 26.05.2013. 08.54

Raksts labs, tikai diez vai ar vienu rakstu līdz 1. jūnijam, kad notiks vēlēšanas, var izklīdināt mītu par gudro un veiksmīgo Nilu,kurš neapšaubāmi uzvarēs vēlēšanās, stulbajiem nacionāļiem un viņu ” neatpazīstamo kandidāti Broku”, par to, ka Elerte kā mēra kandidāte nekur neder… vārdu sakot, jautājums ir – vai izdosies dažu dienu laikā pārliecināt Rīgas vēlētāju vairākumu par to, ka visa līdzšinējā “plurālā” muldēšana par Rīgas vēlēšanām no to cilvēku puses, kuri veidoja pirmsvēlēšanu fonu ir bijusi tikai tāda ” pozēšana pie spoguļa” un patiesībā jautājums ir daudz skaudrāks – pašvaldību vēlēšanas Rīgā, tas ir jautājums par to, kas notiks turpmāk ar mūsu valsti. Pašvaldību vēlēšanas rezultāts Rīgā tā ir bezkompromisa cīņa starp atjaunotās LR lojāliem pilsoņiem un mūsu valsts ienaidniekiem – šādā gaisotnē vajadzēja notikt visai pirmsvēlēšanu kampaņai, nevis par podiem, bērnu dārziem uc muļķībām runāt, pat Ozoliņa pieminētie korupcijas skandāli ir pupu mizas salīdzinot ar to politisko kaitējumu Latvijai, kuru nodarīs SC otreizēja nonākšana Rīgā pie varas. Rīga – Kremļa pirmais priekšpostenis Eiropas Savienībā, kāds gods Latvijai :)

+28
-3
Atbildēt

6

    Uldis Neiburgs > buchamona 26.05.2013. 19.37

    Nu gan, “valsts ienaidnieki”? Var nepatikt, var nepiekrist, var būt nacionālisti, bet LV leģitīmi dibināta partija, ar pietiekami lielu elektorātu (neatceros vairs, cik bija Saeimas vēlēšanās? 30%? Tuvu 50% (ja ne vairāk) Rīgā, visi leģitīmi Latvijas pilsoņi, ja jau balso) ir valsts ienaidnieki? Tiešām atgādina Padomju retoriku! Visi, kas nav ar mums, tieši tādā veidā, kā mums patīk, ir ienaidnieki. Nav brīnums, ka ar tādu retoriku tālu esam tikuši ar krieviski runājošo kopienu.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 26.05.2013. 12.19

    DD1 Jā, Nils neapšaubāmi uzvarēs ..
    ________________________________

    Kristāmvārdiņos ierasts saukt radiniekus un draugus.

    Tas Jums kāds pļemennņīks, Mātuška?

    Tāpēc jāskaita provokatoru un derīgo idiotu mantra?

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    peerku > buchamona 26.05.2013. 09.35

    Jā, Nils neapšaubāmi uzvarēs vēlēšanās, bet žēl, ka “stulbo” nacionāļu patiesi labā kandidāte Broka nav apvienotā koalīcijas saraksta mēra kandidāte jo bauda klausīties viņas uzstāshanās, un piekrītu, ka kā personība Ēlerte mēra kandidāta amatam neder,- cilvēki pat neieklausās, ko viņa saka, atgrūž, kā viņa saka.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > buchamona 26.05.2013. 23.51

    KristineGarina, Rīgas balstiesīgo skaits uz 17.09.2011 – 408683, par SC nobalsoja 118079, t.i. Nepilni 29%. Valstī kopumā no 1543785 balstiesīgajiem par SC nobalsojuši 259930, attiecīgi nepilni 17%. Jums ir citi dati?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 26.05.2013. 21.44

    KristineGarina .Pilsētas mērs, kurš 9. maija saietā spiež roku nelietim, kurš uz pasākumu ir ieradies NKVD formas tērpā, ir mans ienaidnieks. Gandrīz vēlētos novēlēt Ušakovam pārdzīvot kaut daļu no tā, ko pārcieta liela daļa LR pilsoņu komunistu sarīkoto represiju laikā.

    Sk.
    Agris Liepiņš: Rokas spiediens čekistam

    http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=381522:rokas-spiediens-ekistam&catid=93:la-komentri&Itemid=440

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 26.05.2013. 17.09

    DD1, aiz ko jums tāda pārliecība, ka Usakovs noteikti uzvarēs vēlēšanās? izpētot gan Rīgas balsojumus Saeimas pēdējās divās vēlēšanās, gan pēdējo Rīgas domes vēlēšanu rezultātus, man 100% pārliecība par to, ka ušakovs uzvarēs, nav.

    Tas, ka prese ikdienā rada noskaņu, ka Ušakovu nav iespēju uzvarētu, es par rezultāta garantiju neņemtu. Tāpat tos Ušakova reitingus – tur parasti ir nepilsoņi iekšā.

    Ušakovs ir tuvu pusei balsu Rīgā, bet garantiju tomēr nav. Tādēļ izteikt tādus apgalvojumus (norakstīt pašiem sevi) ir diezgan “tāda slikta” rīcība. Labāk tad paklusēt.

    Un nestāstiet tikai, ka esat reālists un uz lietām skatāties reāli, objektīvi un praktiski. Pietiek jau to reālistu un praktiķu mums, kas atdeva Abreni, sačakarēja pilsonības likumu u.t.t..

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 26.05.2013. 09.18

Jā, valstī valda absolūtas nesodamības sajūtu.
Pēdējais mūsu izcilās tiesībsarg. sistēmas “panākums” bija Vaškevics, un viss noriotēja pēc klasiskās shēmas – tikko kā sāka savilkties mākoņi, pēksņi “saslimis”, dabiski, nekāda komisija pie TM vai prokuratūras, kas pārbaudītu tādus “akūtas laventozes” gadījumus vēl arvien nav izveidota, pietiek nopirkt vienu ārstu, dabiski, ārstēties varēja tikai ārzemēs, saprotams, mūsu vishumānākā tiesa pasaulē mierīgi ļāva aizbraukt, kad apgabaltiesa nolemj, tomēr apcietināt, turpat nākamajā dienā AT šo lēmumu atceļ, un tagad Futbols pazudis nezinamā virzienā.
Un viņš taču bija viens no tiem, kuri organizēja kontrabandas shēmas, un nodarīja valstij simtiem miljonu zaudējumus.
Viņa sievas Vilkastes faktiskā attaisnošana arī bija mūsu tiesībsarg. sistēmas paraugdemonstrējums.
Kamēr AT vada Bickovics, pilnīgi sasmērējies un atkarīgs cilvēks, Latvijā miljonus zagt var droši, nedrīkst zagt tikai mazas summas, kaut, nesen kā kāds RD ierēdnis taču nozaga cik tur simtus tūkstošus, un par to dabūja nosacītu sodu pat bez mantas konfiskācijas un prasības atmaksāt nozagtu summu, tā teikt, pakratīja ar pirkstu.
Manuprāt, tā ir totāla Latvijas tiesībsargājošās sistēmas degradācija, kas amatpersonas vienkārši stimulē zagt un blēdīties, jo visi svēti pārliecināti – pat, ja izdosies ierosināt lietu, jo likumdošana ir ārkārtīgi liberāla, un, pat, ja tā pēc gadiem 10 aizies līdz tiesai – vienmēr var nopirkt attaisnojošu spriedumu, galvenais – paspēt nozagt pietiekami daudz.

+27
-2
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 26.05.2013. 09.28

    ——dzeris49 Jā, valstī valda absolūtas nesodamības sajūtu.
    ============================================================================
    Jā, LV valda absolūtā demokrātija. Priecājās, pilsonīši, priecājās….
    “Jūs tak nevēlaties, lai Džonss (LPSR Kriminālkodekss) atgriežas?!”

    http://www.youtube.com/watch?v=wWJNCdHl9_k
    — Yes, yes, о-бэ-хэ-эс!

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 26.05.2013. 15.36

    Normālās valstīs kaut vai nelikumīgi iegūta informāciju būtu iemesls uzsākt pārbaudi, un tādā veidā, iegūt informāciju likumīgā veidā.
    Latvijas tiesībsarg. sistēmas attieksme pret Ušakovu un Jākobsonu ir kaut kas unikāls, tikpat unikāls, kā politiķu absolūtā nevēlēšanās par to runāt.
    Kaut, tagad arī ASV notiek milzīgs skandāls, kad Obamas administrācija vajā žurnalistus par it kā nelikumīgā veidā iegūtu informāciju, pie kam Obamas administrācija pārkāpj likumu, pieprasot žurnalistu telefonsarunu izdrukas par milzīgu laika periodu, ar mērķi noskaidrot inf. avotu administrācijā, un, faktiski, nodarbojas ar žurnalistu un savu amatpersonu iebiedēšanu.
    Notiek arī republikāņu NVO iebiedēšana, veicot tur pastiprinātas pārbaudes att. uz nodokļu nomaksu, kaut Obama noliedz savu iniciatīvu, tikai, kurš tad tam ticēs.
    Izskatās, Obama daudz mācījies no sava draudziņa – Putina.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > ligakalnina 26.05.2013. 14.20

    interesanta un citiem zagljiem pamaacosa atbilde uz jautaajumu “kaadeelj netiek izmekleeta usakova sadarbiiba ar krievu specdienestiem, kura atklajas vinja saraxtee, kuru publiceeja zurnalists jakobsons?” ir prokuraturai un policijai, proti, taa kaa “saraxte ieguuta nelikumiigiem panjeemeieniem (nevis uzprasita usakovam) tad taa nevar buut par pamatu izmekleesanai”.

    moraale: ja juus draud piekjert kaadaa netiira dariijumaa tad publiceejiet to informaaciju kaa nozagtu ar zurnaalistu starpnieciibu internetaa, un buusiet izsprucis sveikaa.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu