Kriminālnoziedznieks • IR.lv

Kriminālnoziedznieks

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Skolotājs Pāvels Jurs, kuram draud cietums par neatļautu grāmatas publicēšanu internetā, atvainojas valstij, ka izņēmis «pamatakmeni» no tās ekonomikas

Ar Liepājas 15.vidusskolas vēstures skolotāju un Liepājas Universitātes doktorantu Pāvelu Juru (27), kurš pagājušajā nedēļā tika atzīts par aizdomās turamo izdevniecības Zvaigzne ABC grāmatas neatļautā publicēšanā internetā, pirmdien pusdienojam vienā no Liepājas jaunākajām kafejnīcām Darbnīca.

«Gribu iziet no šīs situācijas ar mierizlīgumu un ar cieņu. Es nepiekritīšu mierizlīgumam, kas aizskars manu cieņu. Bet ir skaidrs, ka es vairs neiešu uz Zvaigzne ABC veikalu,» drūmi saka Jurs. Pēc satraucošajām ziņām, ka Juram par grāmatas publicēšanu var draudēt pat divu gadu cietumsods, pagājušās nedēļas nogalē viņš ar izdevniecību vienojies par mierizlīguma iespēju.

Strīdus ābols ir skolotāja mājaslapa www.pavelsjurs.lv, ko viņš skolēnu vajadzībām izveidojis pirms diviem gadiem, drīz pēc skolotāja gaitu sākuma. Tajā bez atļaujas publicējis arī ieskenētu Zvaigzne ABC izdoto Valda Klišāna grāmatu Vēsture vidusskolai. Visa grāmata publicēta pa daļām 2011.gadā. Jurs atminas – šāgada sākumā saņemti divi e-pasti no grāmatas autora, lai no mājaslapas tiktu izņemtas konkrētas sadaļas. Viņš tās izņēmis, tomēr kaut kas no grāmatas satura palicis arī mājaslapas apakšsadaļās. «Tas nebija apzināti. Jo – kas ir skolotājs? Viņš ikdienā rukā pilnu slodzi. Es laikam kaut ko nenoskatīju līdz galam,» Jurs skaidro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu