Krievijas finansists iegādājas Latvijas Biznesa banku (papildināta) • IR.lv

Krievijas finansists iegādājas Latvijas Biznesa banku (papildināta)

54
Ekrānšāviņš no M2M mājas lapas.

Uz LBB bāzes tiks veidota jauna banka, kas specializēsies starptautisko un Latvijas turīgo privāto klientu kapitāla apkalpošanā

Viens no VMHY grupas līdzīpašniekiem finansists Andrejs Vdovins iegādājies 100% Latvijas Biznesa bankas (LBB) akcijas.

VMHY grupā ietilpst Krievijas komercbankas “M2M Private Bank” un “ATB Banka”. “M2M Private Bank” specializējas turīgu klientu apkalpošanā un tās valdes priekšsēdētājs ir Latvijas finanšu sektorā ilgus gadus strādājošais Roberts Idelsons. Latvijā jau darbojas VHMY grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes a/s “M2M Asset Management”.

Darījums noticis 21. maijā. Īpašnieku maiņa jau ierakstīta LBB akcionāru reģistrā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir devusi atļauju Vdovinam būtiskas līdzdalības iegūšanai kredītiestādē, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza. FKTK apstiprinājums būs nepieciešama arī gadījumā, ja tiks mainīta LBB valde vai padome.

Līdz ar a/s Latvijas Biznesa banka (LBB) īpašnieku maiņu kredītiestādes valdes priekšsēdētāja amatu atstās Inesis Feiferis. Viņš biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka amatu atstās 14.jūnijā.

Feiferim jau ir ieceres un plāni, ko darīt pēc LBB valdes priekšsēdētāja amata atstāšanas, taču patlaban viņš vēl nevēlējās sīkāk stāstīt par nākotnes plāniem.

Uz LBB bāzes tiks veidota jauna banka, kura specializēsies starptautisko un Latvijas turīgo privāto klientu kapitāla apkalpošanā, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “M2M Asset Management” Mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja Jūlija Kondratoviča.

Jaunās bankas biznesa attīstības stratēģija balstīsies uz brivātbaņķieru jeb “private banking” pakalpojumu sniegšanu – privāto klientu ikdienas banku operāciju apkalpošanu, kapitāla pārvaldīšanu, dzīves stila apkalpošanu, kā arī šiem klientiem piederošo uzņēmumu norēķinu operāciju apkalpošanu.

Plānots, ka LBB restrukturizācija tiks pabeigta līdz šā gada 1. augustam, kad banka sāks pilnvērtīgu klientu apkalpošanu.

Vdovina mērķis, iegādājoties LBB, esot pastiprināt “M2M” grupas klātbūtni Eiropas privātkapitāla pārvaldīšanas pakalpojumu tirgū, kur jau darbojas “M2M Asset Management”.

“Mēs ar lielu optimismu skatāmies uz LBB bankas starptautiskā “private banking” pakalpojumu klāsta attīstību. Pateicoties mūsu pozitīvajai pieredzei bankā “M2M Private Bank” Krievijas tirgū, mēs zinām, ka daudzi mūsu klienti ir ieinteresēti pie mums apkalpot arī savas starptautiskās banku operācijas un kapitālu,” komentē Vdovins.

Latvija, viņaprāt, ir viens no svarīgākajiem Austrumeiropas finanšu centriem ar bagātām banku tradīcijām un profesionālu banku sektora regulējumu.

“Mēs esam pārliecināti, ka LBB spēs nodrošināt klientiem augstas kvalitātes banku pakalpojumus un mūsdienīgus finanšu instrumentus kapitāla vairošanai, un tie būs pieprasīti starptautisko un Latvijas privāto klientu vidū,” norāda Vdovins.

Vdovinam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze banku sektorā. Viņš ir “M2M Private Bank” direktoru padomes priekšsēdētājs un Latvijā strādājošās “M2M Asset Management” padomes priekšsēdētājs, Krievijā darbojošās apdrošināšanas kompānijas “Gelios” padomes loceklis un “ATB Bankas” (Aziatsko-Tihookeanskij Bank) padomes loceklis. “ATB Banka” fokusējas tirdzniecības darījumu, kā arī maza un vidēja biznesa apkalpošanā Krievijas Tālajos Austrumos.

VHMY grupas līdzīpašnieki jeb benificāri vienādās daļās ir Vdovins, Pāvels Maslovskis, Pīters Hambro un Kirils Jakubovskis.

Šā gada aprīlī “M2M Private Bank” aktīvi bija 26,6 miljardi rubļu (452 miljoni latu), kapitāls – 3,2 miljardi rubļu (54 miljoni latu), kredītportfelis – 12,5 miljardi rubļu (212,5 miljoni latu), liecina kredītiestādes mājaslapā publicētā informācija.

LBB darbojas Latvijas finanšu tirgū kopš 1992.gada. Tās akcionāri bijušas Krievijas kredītiestādes “Mosbiznesbank” un no 1999.gada – “Maskavas banka”. 2010.gadā bankas galvenais akcionārs pieņēma lēmumu reorganizēt meitasuzņēmuma darbību Baltijas reģionā. Reorganizācijā ievērojama LBB kredītportfeļa daļa, kā arī visas līdzdalības daļas kapitālā tika pārdotas. Bankas uzņēmuma pamatdaļa tika pārdota Igaunijas kredītiestādes a/s “Eesti Krediidipank” Latvijas filiālei.

2011.gada aprīlī par 99% LBB akciju īpašnieku kļuva Krievijas uzņēmējs Andrejs Molčanovs. Viņš 2012.gada jūnijā pārdeva daļu akciju, saglabājot savā īpašumā 50,03% akciju. Savukārt par pārējo bankas akciju īpašniekiem kļuva seši dažādi Kiprā reģistrēti uzņēmumi: 9,23% akciju piederēja “Splingix Limited”, 9,23% – “Mankind Management Limited”, 8,77% – “Circuitland Developments Ltd.”, 8,77% – “Valyse Limited”, 7,04% “Adminprase Limited” un 6,93% – “Cernevix Limited”.

LBB zaudējumi šogad pirmajā ceturksnī bija 355 801 lats. Pagājušajā gadā LBB zaudējumi bija 1,895 miljoni latu. Bankas aktīvi 2012.gada beigās bija 4,236 miljoni latu. Bankas valdes priekšsēdētājs ir bijušais valstij piederošās “Latvijas Hipotēku un zemes bankas” vadītājs Inesis Feiferis.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem LBB pēc aktīviem pērn gada nogalē bija 25.lielākā Latvijā strādājošā banka.

(papildināta par Ineša Feifera iecerēm)

Komentāri (54)

dace_ampermane 22.05.2013. 09.35

IR divas iespējas 1) likt naudu krieviem piederošās bankās Latvijā, 2) likt naudu zviedru bankās. Pēc latvju ticējumiem un folkloras zviedru bankas izlaupa Latviju.

Es savu naudu uzticu zviedru [arī norvēģu] bankām

+12
0
Atbildēt

13

    ligakalnina > dace_ampermane 22.05.2013. 09.40

    NA ģenerālsekretārs Lūsis gan domā savādāk, un viņš, kopā ar visu NA, savu naudu gan, laikam, glabā tikai krievu bankās.
    Viņš uzskata, ka zviedri priekš Latvijas daudz bīstamāki par krieviem, (krievu spalvainā roka nav nekas, salīdzinot ar zviedru “spalvaino roku”).

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    gstrazds > dace_ampermane 22.05.2013. 10.02

    Uz vidējo Latvijas iedzīvotāju šī problēma nemaz lāgā neattiecas, jo ļoti reti kuram noguldījumi ir lielāki par valsts garantēto atmaksu.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dace_ampermane 22.05.2013. 12.54

    dzeris49
    “es vairāk ticētu Staltam, ņemot vērā Lūša reputāciju.”

    Par reputāciju kā naglai uz galvas. Lētās palaistuves, Stalta, reputācija nožēlojama. Kas būs ar viņu, kad sasniegs Zatļera gadus, bailes pat padomāt, ja jau tagad tik sapuvis?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > dace_ampermane 22.05.2013. 12.31

    Kāda tad reputācija ir sīkajam staltam?
    Negribās te izvērst baigo kasīšanos, bet tam puikam vislaik kaut kas niez…

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dace_ampermane 22.05.2013. 10.19

    raitis_licitis
    Pamēģini haloperidolu kopā ar 7% Apinīti, ne tādas vien atklāsmes nāks.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dace_ampermane 22.05.2013. 14.14

    Viss, ko tas Stalts tai intervijā stāsta, principā, aprakstīts arī Ir pētījumos par Lūša saistību ar kriminālo maksātnespējas biznesu, arī visa Lūša biogrāfija neizskatās pārāk rožaina, nē, nu var jau domāt, ka visi tā sazvērējušies pret to kristālskaidro un tīro ideālistu Lūsi, kas tai NA ir tikai tāpēc, ka pēkšņi norūpējies par latviešu tautu, utt., nevis tāpēc, ka šim te “godavīram”” vajadzīgs politisks “jumts”, un NA, savukārt, vajadzīgi daži pakalpojumi, ko Lūsis var sniegt.
    Atšķirībā no Lūša, Stalts atstāj godīga cilvēka iespaidu, acīmredzot, tādi nevar atrasties partijā, kurā visu nosaka uzpirkti politiķi un blēži, ja viņš būtu bezprincipāls karjerists, viņš vēl tagad varētu pievērt acis uz notiekušo NA, un dzīvot svilpodams.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dace_ampermane 22.05.2013. 20.16

    Vai tad nezini, par NA nomelnošanu saņemu naudu gan no Sorosa,gan V, gan no RP, par katru komentāru atsevišķi, un par Lūsi un Dzintaru 25% piemaksu, ZZS un SC gan maksāt negrib, uzskatot NA par sabiedrotajiem.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dace_ampermane 22.05.2013. 12.23

    Informācija no Stalta intervijas, kā Haris jau atzīmēja, un katrs var pats izvēlēties, kuram ticēt – Lūsim vai Staltam, es vairāk ticētu Staltam, ņemot vērā Lūša reputāciju.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    manatuja > dace_ampermane 22.05.2013. 15.36

    ir iespēja ieguldīt savu naudu KKS http://www.allazusaime.lv/ un iespēja pašiem veidot KKS.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > dace_ampermane 22.05.2013. 10.01

    >>> NA ģenerālsekretārs Lūsis gan domā savādāk, un viņš, kopā ar visu NA, savu naudu gan, laikam, glabā tikai krievu bankās.>>>

    No kurienes šāda info?

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    marmed > dace_ampermane 22.05.2013. 18.45

    Dzeri,

    tu sāc izskatīties pēc nomelnotāja, pat pie tik tīri ekonomiskas ziņas, tu iemanies piepīt NA… te pat nav sakara ar maksātnespējas “it kā mafiju” Tīri kaut kāds biznesmenis no Kreivijas nopērk banku Latvijā, pat ja tūr ir Kremļa vai Putina pirksts…. A, tu te iemanies iepīt Lūsi, kurš kā zināms, nav banķieris, pat ne baigias ekonomists, kuram ar to varētu būt sakars.
    Tu esi slims? vai apēsts?
    Es saprotu, ka rakstos par NA tu vari izteikt savas domas kā vien gribi, rakstos par maksātnespējas administrātoriem – piepīt Lūsi… bet nu ne jau visos rakstos, slimais tu…
    Jā un protams Stalts atstāj godīga cilvēka iespaidu :) c’mon. Man vairāk pēc politiskās prostitūtas izskatās.. tev pašam kauns nav? mazias puisītis Stalts tevi kā mazu ezi apčakrēja :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    marmed > dace_ampermane 22.05.2013. 21.05

    Dzeri humora izjūta tev ir :) man likās, ka liberastiem ar to ir švaki :) par to +

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dace_ampermane 22.05.2013. 11.20

    Raitis Līcītis:
    No kurienes šāda info? [par Aigaru Lūsi]
    ==================================

    Šai informācijai avots ir Dāvis Stalts, kurš pie kāda “Ir” raksta komentāros ierakstīja:
    “Aigars Lūsis vismaz atklāti saka, ko domā. Vēl jau visu līdz galam nav pateicis. Man pateica – Maskavas spalvainā roka nemaz tik spalvaina kā tā zviedru roka nav. Skumji, ka nacionālie spēki Latvijā vienmēr tiek diskreditēti un tajos iefiltrēti prokrieviski, labi apmaksāti provokatori.”
    http://www.ir.lv/lv/news/opinions?day=27&month=4&page=2&slug=dzintars-lembergam&year=2013 Komentāru 2. lapā.

    Tātad mums pašiem jāizlemj, ticēt vai ne šāda veida informācijas avotam. Manuprāt, šāds informācijas avota “formāts” tomēr it tuvāks baumām, nevis kaut vai intervijas fragmentam kādā normālā avīzē,

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Egita 22.05.2013. 09.07

Mēs ar lielu optimismu skatāmies uz LBB bankas starptautiskā “private banking” pakalpojumu klāsta attīstību. Pateicoties mūsu pozitīvajai pieredzei bankā “M2M Private Bank” Krievijas tirgū, mēs zinām, ka daudzi mūsu klienti ir ieinteresēti pie mums apkalpot arī savas starptautiskās banku operācijas un kapitālu,” komentē Vdovins.
—————————————————————————
es arī ar optimismu skatos uz jebkuru Krievijas finanšu apguvi Latvijā.
—-P.S.kā tur L.Čigāne rakstija par Ulmaņa atbildību…

+8
0
Atbildēt

0

ligakalnina 22.05.2013. 09.33

http://raider2011.blogspot.co.il/2012/09/blog-post_3103.html – šis būtu tas Vdovins, tad jau ar pareksu tam arī, laikam, ir kāds sakars.
Vispār, pēc bēdīgas pieredzes ar Krievijas investoriem, vai tad valdībainav nekādas iespējas ietekmēt, kam var,un kam nevar pārdod tās bankas un citus stratēģiskus objektus, vismaz, pat ASV, cik zinu, valdība var uzlikt veto.

+10
-2
Atbildēt

2

    Egitazz > ligakalnina 22.05.2013. 16.26

    Valmieras piens un Rīgas piena kombināts jau ir bankroti tieši pēc iegādes no krievu puses? Šo ziņu palaidu garām

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.05.2013. 17.59

    Par bankām ir runa, un par Krievijas baņķieriem, kuriem sevišķi laba slava nav.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu