“Raganu medības” Krievijā – arī “Levadas centrs” top par ārzemju aģentu • IR.lv

“Raganu medības” Krievijā – arī “Levadas centrs” top par ārzemju aģentu

21
Levadas centra logo.

Krievijā “ārvalstu aģentu” sarakstā jau iekļautas četras pazīstamas nevalstiskās organizācijas

Krievijas sociologa Jurija Levadas vārdā nosauktais analītiskais centrs Krievijā noraida, ka šī nevalstiskā organizācija iekļuvusi tā saucamo ārzemju aģentu sarakstā, kura darbību pārbauda prokuratūra. Tikmēr Krievijas ziņu aģentūras otrdienas rītā vēsta, ka “Levadas centrā” ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par finansējuma saņemšanu no ārvalstīm.

“Tā ir kaut kāda informācijas noplūde, mēs no ģenerālprokuratūras neko neesam saņēmuši, vajag nogaidīt, kamēr spēsim sniegt komentārus,” par notikušo otrdien teica centra direktors Ļevs Gudkovs, ziņo “Newsru.com”.

Savukārt Krievijas avīzes “Izvestija” interneta portāls jau rīta agrumā vēstīja, ka ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi vienā no Krievijas autoritatīvākajiem socioloģiskajiem dienestiem – Jurija Levadas analītiskajā centrā. 

Kāds avots ģenerālprokuratūrā “Izvestija” pastāstījis, ka triju mēnešu laikā – no pērnā gada 26.decembra līdz šā gada 24.martam – centrs esot saņēmis 3,9 miljonus rubļu kā ārvalstu finansējumu. Levadas centru vaino, ka nauda saņemta no ASV “Atvērtās sabiedrības” institūta, kā arī no Itālijas, Lielbritānijas, Polijas un Korejas.

“Levada centra” direktors toties norāda, ka organizācija piedalās daudzos ārvalstu projektos un neslēpj, ka saņem starptautiskus grantus. “Protams, mēs piedalāmies daudzos projektos. Tai skaitā sadarbojamies ar Pasaules Banku un virkni universitāšu… Mēs esam zinātniska organizācija, piedalāmies virknē programmu, tāpat kā arī palāmies mārketinga pētījumos,” saka Gudkovs.

Gudkovs aģentūrai “RIA Novosti” norādījis, ka “Izvestija” žurnālistu minētie 3,9 miljoni rubļu “ir pagrābti no gaisa un nav skaidrs, kā pret to attiekties”.

Jau ziņots, ka jēdziens “ārzemju aģents” radās 2012.gada jūlijā, kad Krievijas Valsts domē valdošās partijas “Vienotā Krievija” frakcija iesniedza likumprojektu par nevalstiskajām organizācijām. Tas paredzēja, ka visām “politiski aktīvām NVO”, kuras saņem finansējumu no ārzemēm, jāreģistrējas Tieslietu ministrijas īpašā reģistrā, kur tām piešķirs “ārvalstu aģenta” statusu.

Pēc tam, kad stājās spēkā šie likuma grozījumi, par “ārzemju aģentiem” jau atzītas tādas pazīstamas organizācijas kā asociācija “Golos”, cilvēktiesību aizstāvības centrs “Memoriāls”, asociācija “Agora” Kazaņā un organizācija “Komiteja pret spīdzināšanu”.

 

Komentāri (21)

Sanšains 07.05.2013. 15.18

Mūsu “pragmatiskajiem” politiskajiem spēkiem arī vektors zināms – jāveicina kultūras un biznesa sakari ar Krieviju, kā arī jāpārdod uzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem.

Jo vairāk Krievija atgriežas savā dabiskajā “agregātstāvoklī”, jo ciešākas saites mums jāveido – vai tā?

+3
0
Atbildēt

0

ligakalnina 07.05.2013. 14.05

Jāiznīcina visi un viss, kas ir neatkarīgs no Kremļa, vektors ir zināms.
Tauta jāpārvērš par aitu baru, un jāved Kremlim vēlamā virzienā.

+1
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 07.05.2013. 23.58

Тупее журавлей
В результате прокурорской проверки Муравьевский парк России признали «иностранным агентом».
Охрана и изучение птиц признаны политической деятельностью.
Грант от Международного журавлиного фонда — иностранным финансированием.
Уже скоро “иностранных агентов” русский народишко заменит на “врагов народа” и приступит к расстрелам.
Да здравствует великий Путин и вертикаль народа-пидараса!
Они не латентные геи, они настоящие пидарасы во всем понятном смысле этого слова.
Замаскированный под стерха Путин, работал на иностранную агентуру?!
Скоро до мышей дотрахается нация моральных уродов и воров…
http://ipvnews.org/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu