"Olainfarm" ražotnē noticis sprādziens • IR.lv

“Olainfarm” ražotnē noticis sprādziens

8
Foto: Lita Krone, LETA

Uzņēmumā ir divi cietušie

Zāļu ražotājas a/s “Olainfarm” pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē šorīt noticis sprādziens, informē uzņēmums.

Trešdienas rītā plkst.9.20 uzņēmuma ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notikusi toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Sprādzienā ir divi cietušie, kuri nogādāti tuvākajā slimnīcā.

Šobrīd notikuma vietā strādā arī Valsts darba inspekcijas (VDI) speciālisti. “Sākotnējā informācija liecina, ka sprādzis katls. Tā apgalvo arī uzņēmuma darbinieki,” aģentūrai LETA sacīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Patlaban VDI speciālisti noskaidro, kāds sprāgušajā katlā bijis spiediens. “Pēc pirmreizējās apskates nodarīti diezgan lieli postījumi. Turklāt cietušie cilvēki atradušies citās telpās, bet tāpat sprādziena rezultātā cietuši,” norādīja Vincevs. Viņš informēja, ka negadījumā cietis kāds vīrietis, kurš sprādziena brīdī atradies citā telpā. Viņu traumējušas lidojošas durvis, kas izsistas sprādzienā. Cietusi arī kāda sieviete, kura negadījuma brīdī gājusi pa trepēm un sprādziena rezultātā guvusi termiskus apdegumus. “Par laimi apdegumi nav ķīmiski. Sprādziena rezultātā izplatījusies viela bijusi viegli uzliesmojoša un degoša,” piebilda Vincevs.

Trieciena rezultātā ir izsisti ražotnes logi, pagaidām darbs traucēts divos ražošanas iecirkņos. Pārējā rūpnīca turpina darboties ierastajā režīmā.

“Olainfarm” uzsver, ka eksplozija nav radījusi piesārņojumu videi, tās iemesli tiek izmeklēti. Uzņēmums rūpējas, lai cietušie darbinieki un viņu ģimenes saņemtu visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc glābēju ierašanās aizdegšanās nav notikusi, taču četrstāvu ēkai divos korpusos sprādziena rezultātā izbiruši vairāku logu stikli. Ēkai sabrukšanas draudi nepastāv. Sprādziena rezultātā cietusi kāda sieviete un vīrietis.

Kā ziņots, biržas “NASDAQ OMX Riga” valde šodien nolēma nekavējoties apturēt tirdzniecību ar zāļu ražotājas AS “Olainfarm” akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai, teikts “NASDAQ OMX” paziņojumā.

Akciju tirdzniecība apturēta pēc paša uzņēmuma lūguma, biznesa portālam “Nozare.lv” paskaidroja “Olainfarm” valdes loceklis Salvis Lapiņš.

“Olainfarm” pirmdien paziņotie šā gada pirmā ceturkšņa provizoriskie darbības rādītāji liecina, ka gada pirmajos trīs mēnešos provizoriskais konsolidētais “Olainfarm” realizācijas apjoms sasniedzis 12,52 miljonus latu, kas ir par 4% vairāk nekā 2012.gada attiecīgajā periodā. Savukārt provizoriskais nekonsolidētais “Olainfarm” realizācijas apjoms pirmajā ceturksnī sasniedza 10,79 miljonu latu, kas ir pieaugums par 3%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2012.gadā.

Naktī uz 11.martu aizdegās SIA “Olaines ķīmiskā rūpnīca Biolars” ražošanas ēkas telpas 3000 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta kāda privātpersona – 41 gadu veca sieviete, kura guva plašus apdegumus un tika nogādāta slimnīcā, kā arī četri ugunsdzēsēji, kuri saelpojās degšanas produktus.

Komentāri (8)

raimondsudris 12.05.2014. 23.38

Neo (Ilmāram Poikānam) 23.maijā 10:00 Rīgas Centra rajona tiesā

(Abrenes iela 3) notiks tiesa, kuru tiesnese skatīs slēgtā sēdē.

Vairāk par tiesas sēdi var meklēt googlē, ierakstot –

“Tiesa noraida lūgumu izskatīt Neo lietu atklātā procesā”

Lieta tiek apzināti safabricēta pret viņu. Meklējiet googlē, ierakstot –

“Neo lietas izmeklētāja strādā cietušajā kredītiestādē?”

Neo vienkārši nosūtīja žurnālistei datus, kam uzdūrās internetā!!

Tas nebūtu noziegums demokrātiskā valstī.

Aicinu rakstīt e-pastus un zvanīt (vēlams laipni), lai izbeigtu lietu

un attaisnotu Neo!!!

Prokurore Vita Ozoliņa – [email protected]

Tiesnese Una Melameda – una.melameda@ zemesgramata.lv

Tieneses palīdzes telefons – 67077242 (darbdienās līdz 16:00)

Rīgas Centra rajona tiesa – [email protected]

Ģenerālprokuratūra – [email protected]

0
0
Atbildēt

0

marchaeva 17.04.2013. 21.57

Nu vispār jau pie mums ar darba drošību diemžēl ir pašvaki. Vairāk uz papīra.
Pat universitātēs. Žēl.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 17.04.2013. 15.23

kad nevar nopelnit citadi megina nopelnit izkrapjot apdrosinasanas atlidzibu

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu