Pirmoreiz Lielajā talkā piesārņoto vietu mazāk par talkotāju pieteikumiem • IR.lv

Pirmoreiz Lielajā talkā piesārņoto vietu mazāk par talkotāju pieteikumiem

16
Talkotāji maisā lasa atkritumus. Foto: Lita Krone, LETA

Jaunzeme: Tas nozīmē, ka pamazām pārejam vides labiekārtošanas virzienā

Pirmo reizi Lielās talkas vēsturē reģistrēto talkošanas vietu skaits pārsniedz piesārņoto vietu skaitu, informē talkas organizatori.

Reģistrēto talkošanas vietu skaits sasniedzis 593, savukārt atzīmēto piesārņoto vietu skaits patlaban ir 121. Šāda situācija ir pirmo reizi Lielās talkas pastāvēšanas laikā, informē talkas mediju koordinatore Anna Blaua.

„Situācija, kad talkošanas vietu skaits pārsniedz piesārņoto vietu skaitu liecina, ka mēs ejam pareizajā virzienā – iedzīvotāji ne tikai atzīmē piesārņoto vietu, bet daudz aktīvāk līdzdarbojas un organizē reālas talkas,” saka Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme. Tas nozīmē, ka no atkritumu vākšanas pamazām pārejam vides labiekārtošanas virzienā.

Viņa informē, ka piecu gadu laikā Lielajā talkā kopumā ir savāktas 9362 tonnas un 600 tūkstoši atkritumu maisu.

Gan piesārņotās vietas, gan arī reģistrētās talkošanas vietas visaktīvāk tiek pieteiktas Rīgā un Rīgas apkārtnē, kam seko Vidzeme.

Reģistrējot talkošanas vietu, iedzīvotāji brīvprātīgi izvēlas un nolemj sakopt kādu no piesārņotajām teritorijām, taču piesārņotās vietas var atzīmēt ikviens iedzīvotājs un šīs vietas reģistrācija neuzliek par pienākumu 27.aprīlī, kad visā Latvijā norisinās talka, vākt atkritumus vai veikt labiekārtošanas darbus. Taču ikvienam interesentam ir iespēja norādīto piesārņoto vietu reģistrēt kā savu talkošanas vietu.

Lielā talka šogad vēso laikapstākļu dēļ pārcelta uz 27.aprīli.

 

Komentāri (16)

Sandris Maziks 16.04.2013. 12.15

Būtu Latvijā zaļie, bet ne Maskavas algotās cūkas, Baltkrievijas un Karalauču atomelektrostaciju lobētāji, tiktu ieviesti adekvāti sodi par piesārņošanu un nevajadzētu rīkot paraugtalkas. Apzinīgi cilvēki, kam es sevi arī pieskaitu, savāktu retu, deģenerāta izmestu, maisiņu vai pudeli.

+3
0
Atbildēt

0

Absints 24.04.2015. 14.35

Ir jāpaplašina darba lauks.

Vajadzētu sākt aizkrāsot grafiti, ar kuriem noķēzīta vai katra māja, kā arī tīrīt aplīmētās daudzstāvu māju ieejas no sludinājumiem “kuplju vašu kvartiru”

Vēl arī varētu vākt suņu sūdus, kuri pavasarī noklāj vai katru kvadrātmetru.

Tā kā darba, lai vāktu aiz citiem, vienalga pietiks.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu