Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Otrdien 115. dzimšanas dienu nosvinēja vecākā sieviete pasaulē — japāniete Misao Okava. Japānā pašlaik dzīvo gan vecākā sieviete, gan vecākais vīrietis, kuram aprīlī apritēs 116 gadu.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV zinātniekiem acīmredzot izdevies izārstēt bērnu, kas bija inficēts ar cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV), kas izraisa akūto imūndeficīta sindromu AIDS, kas pašlaik ir neārstējams. «Šis ir pierādījums koncepcijai, ka zīdaiņiem HIV var būt ārstējams,» prezentējot savus atklājumus zinātnieku konferencē Atlantā, paziņoja Džona Hopkinsa universitātes pētnieki.

Sīrijas nemiernieki pirmdien guvuši lielāko uzvaru kopš nemieru sākuma 2011.gada martā – pārņēmuši kontroli pār lielāko daļu Rakas pilsētas, kas atrodas Eifratas krastos netālu no Turcijas robežas. Pēc ANO datiem, Sīrijas konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku. Valsti pametuši vairāk nekā 750 000 bēgļu, bet vēl 2,5 miljoni ir pārvietoti Sīrijas iekšienē.

Vācija izmantos savas veto tiesības, lai nepieļautu Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu Šengenas zonā šonedēļ Eiropas Savienības dalībvalstu iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē, brīdināja Vācijas iekšlietu ministrs Hans Pēters Frīdrihs. Viņš pauda pārliecību, ka abām valstīm būtu daudz izlēmīgāk jāapkaro korupcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu