Infografika: Ziemeļvalstu reģionam svarīga ir informācijas tehnoloģiju attīstība • IR.lv

Infografika: Ziemeļvalstu reģionam svarīga ir informācijas tehnoloģiju attīstība

33

 

Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izmantošana konkurētspējas veicināšanai ir viena no prioritārajām jomām Latvijas ekonomiskās konkurētspējas veicināšanai ne tikai Ziemeļvalstu reģionā, bet visā Eiropā, norāda Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA).

28.februārī Rīgā notiks Ziemeļu nākotnes forums (Northern Future Forum), kurā pedalīsies Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas premjerministri, eksperti, pētnieki un uzņēmēji, lai diskutētu par reģionam aktuālajiem jautājumiem – zaļās ekonomikas konkurētspēju un digitālās plaisas mazināšanu.

Pieaugošā tehnoloģiju un elektroniskās vides loma ikvienas nozares darbā, padara IKT attīstību par aktuālu jautājumu Ziemeļvalstu un visas Eiropas dienas kārtībā. Ziemeļu nākotnes forumā IKT sadaļas diskusijas tiks veltītas trīs tēmām: IKT rīki konkurētspējīgas un efektīvas biznesa vides nodrošināšanai; moderna, iekļaujoša un ikvienam pieejama e-pārvalde; valodu un radošo nozaru pastiprināta izmantošana digitālajā vidē, informē LIKTA.

Latvija jau tagad ir sevi pierādījusi kā konkurētspējīgu un labvēlīgu vidi IKT attīstībai. Latvijai ir globāli konkurētspējīga IKT infrastruktūra – pirmais ātrākais internets Eiropā un ceturtais ātrākais internets pasaulē. Tāpat Latvijai daudzās jomās ir vieni no modernākajiem e-pārvaldes risinājumiem Eiropā, tā var lepoties ar plašu tehnoloģiju un IKT risinājumu izmantošanu, piemēram, uzņēmējdarbības vidē, izglītības jomā, Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un pieejamības veicināšanā gan Latvijas mērogā, gan pasaulē.

Ziemeļu nākotnes forums notiks jau trešo reizi. Pirmo reizi tas pēc Apvienotās Karalistes premjerministra Deivida Kamerona iniciatīvas tika organizēts 2011.gada janvārī Londonā, bet otrais – 2012.gada februārī Stokholmā. Tā noslēgumā valstu vadītāji atbalstīja Latvijas Ministru prezidenta priekšlikumu trešo forumu organizēt Rīgā.

Ziemeļu nākotnes forumu Rīgā organizē Ministru prezidenta birojs sadarbībā ar Valsts kanceleju, Pārresoru koordinācijas centru, Ārlietu ministriju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju un citām nozaru nevalstiskajām organizācijām.

Par Ziemeļu nākotnes forumu lasiet šeit.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu