Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien atļāva Kultūras ministrijai slēgt 10,7 miljonu latu vērto līgumu
ar Nacionālo būvkompāniju apvienību par Latvijas Nacionālās bibliotēkas infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbiem. Pret līguma slēgšanu asi iestājās Sabiedrība par atklātību – Delna, kura norāda, ka līguma slēgšana bez konkursa ir likuma pārkāpums.

Ģenerālprokuratūra Vācijas autobūves koncerna Daimler kukuļošanas lietā uzrādījusi apsūdzību Zviedrijas un Latvijas pilsonim Raimondam Krastiņam par to, ka viņš atbalstījis kukuļa izspiešanu un kukuļa pieņemšanu lielā apmērā. Agrāk prokuratūra izvirzījusi apsūdzību vēl vienam no septiņiem šajā lietā iesaistītajiem – bijušajam Rīgas satiksmes padomes priekšsēdētāja vietniekam Leonardam Tenim.

Žurnālistam Leonīdam Jākobsonam uzrādīta apsūdzība saistībā ar Nila Ušakova (SC) elektroniskā pasta vēstuļu publiskošanu. Vairāk nekā pirms gada Jākobsons interneta portālā ievietoja Ušakova saraksti ar Krievijas vēstniecības darbinieku Aleksandru Hapilovu, kurš aizdomās par spiegošanu vēlāk bija spiests Latviju atstāt. Policija uzskata, ka Jākobsons izdarījis tīšu noziegumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu