Ir ko teikt! • IR.lv

Ir ko teikt!

4
Nofilmets.lv
Ieva Alberte

Astoņi kinoblogeri stāsta, kā kļuvuši par kinomāniem, un piešķir Oskarus labākajām filmām un aktieriem

Pirmā filma, kuru nogalināja tviteris, – tā pirms četriem gadiem amerikāņu mediji rakstīja par komēdiju Bruno. Uzreiz pēc pirmizrādes tviterī parādījās daudz ierakstu ar filmas negatīvu vērtējumu, un jau nākamajā dienā biļešu pārdošana nokritās par 40%. Kinoindustrijas pārstāvjiem nācās atzīt, ka «čivinātājiem», «feisbukotājiem» un citu sociālo mediju lietotājiem ir arvien lielāka ietekme filmas komerciālo panākumu kaldināšanā, vai arī gluži pretēji – nogremdēšanā.

«Amerikā kinoblogeriem un faniem ir ārprātīga ietekme,» skaidro Dienas kinokritiķis Normunds Naumanis. Lai blogeriem un viņu sekotājiem izpatiktu, kinostudijas rīko speciālus seansus un festivālus. Latvijā nekas tāds nebūtu iespējams, jo Latvija nav Amerika, kur fanu ir miljoniem.

Tomēr viena līdzība gan ir manāma – arī pie mums vairojas kinoblogu skaits virtuālajā vidē. Naumanis ir lasījis un uzteic divus: Kinokults.lv un Kinoteikumi.lv. Pirmajā viņš ieskatās regulāri, jo informācija ir ticama. «Autors veic regulāru un apjomīgu darbu informācijas apstrādē. Blogam ir nopietna, zinātniska pieeja.» Savukārt Kinoteikumi.lv iepatikušies, jo «jūtams, ka džekam ir kino ņuhs, laba kinematogrāfiska gaume, viņš aktīvi strādā, blogam ir sistēmiskums».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu