Krievijas bumbvedēji riņķojuši ap ASV Klusā okeāna salu • IR.lv

Krievijas bumbvedēji riņķojuši ap ASV Klusā okeāna salu

31
Lidmašīna "TU-95". Foto: air-ace.blogspot.com

Šis incidents esot daļa no Krievijas arvien draudīgākās stratēģiskās pozas

Divi ar kodolieročiem bruņoti Krievijas bumbvedēji 12.janvārī dažas stundas pirms ASV prezidenta Baraka Obamas runas par stāvokli valsī metuši lokus ap Guamas salu – ASV Klusā okeāna teritoriju, vēsta konservatīvais tīmekļa medijs “Washington Free Beacon”.

Netālu no Guamas pagājušajā nedēļā lidojuši Krievijas stratēģiskie bumbvedēji “Tu-95 Bear-H”, kas bijuši bruņoti ar spārnotajām kodolraķetēm, un viņiem sekojuši ASV reaktīvie iznīcinātāji, raksta LETA.

Guamā atrodas ASV Andersena gaisa spēku bāze, kas ir nozīmīgs stratēģisks objekts un bumbvedēju “B-52” mājvieta. Vjetnamas kara laikā kaujās piedalījās daudzi Guamā bāzētie bumbvedēji.

Krievijas bumbvedēju lidojumi, pēc visa spriežot, ir daļa no Krievijas arvien draudīgākās stratēģiskās pozas, kuru tā ieņēmusi, reaģējot uz Obamas administrācijas kodolbruņojumam nelabvēlīgi noskaņoto politiku, skaidroja bijušais ASV vēstnieks un bijušais valsts sekretāra vietnieks starptautiskās drošības jautājumos Džons Boltons.

“Katra diena sniedz jaunas liecības, ka bīstama ir Obamas ideoloģiskā apsēstība likvidēt kodolbruņojumu, kas tiek uzturēts ienaidnieka atturēšanai,” norādīja Boltons.

Bumbvedēji, kas riņķoja ap Guamu, visticamāk, bijuši bruņoti ar sešām spārnotajām raķetēm – “Kh-55” vai “Kh-55SM” -, kas var sasniegt mērķus 2880 kilometru attālumā, un kas ir aprīkotas ar spēcīgu sprādzienu izraisošām kaujas galviņām vai arī 200 kilotonnu kodolgalviņām.

 

Komentāri (31)

jmaklakovs 19.02.2013. 09.37

…Šis incidents esot daļa no Krievijas arvien draudīgākās stratēģiskās pozas…

Kad krupis pamana zalkti tas piepūšas, izstiepjas uz kājām pēc iespējas augstāk. Izvalba acis. Tā tas šķiet šausmīgi liels un varens. Zalktis tādās reizēs parasti aizrāpo.
Izskatās, ka krupim tas varen iepaticies. Zalkšu apkārtnē gan vairs nav palicis, bet tas jau netraucē staigāt apkārt pūšot vaigos un bolot acis.

+16
-1
Atbildēt

0

janis17 19.02.2013. 11.15

Skaidrs, ka kremlim iekšpolitisku apsvērumu dēļ nepieciešams ārējs ienaidnieks, incidents, konflikts, kas varētu splaķiķ i pakazaķ mošč. Agresija ir krievijas doktrīna.

+8
0
Atbildēt

0

gstrazds 19.02.2013. 09.56

Jācer, ka Štati pareizi prot novērtēt šādu lidojumu bīstamību – bīstamas ir nevis kodolraķetes, bet Krievijas lidmašīnas, no kurām vismaz katra trešā nogāžas tehnisku ķibeļu vai piedzērušos pilotu dēļ.

+8
-1
Atbildēt

1

    dace_ampermane > gstrazds 19.02.2013. 10.32

    visiem labi zināms, ka krievu lidotāji kokpitā [lidotāju kabīnē] samagonu dzen un porņuhas skatās:))

    laikam jau jāpiebilst: tas ir Joks

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu