(Ne)pacietība • IR.lv

(Ne)pacietība

8
Nellija Ločmele

 

Uz tālruņa īsziņām jāatbild nekavējoties, citādi Skype drīz iemirgosies jautājums, vai esi vēl pie dzīvības. Marinēti gurķi un pildītas pankūkas jau gatavi gaida veikalu plauktos – dobes nav jāravē, un olas nav jākuļ. Līdz seriāla intrigas turpinājumam gan varbūt vēl varēs pagaidīt nedēļu, taču nelabprāt. Modernais laiks ir ātrs, nepacietība ir tā pamattonis. No šāda ritma laukā lec stāsti, kuros atrisinājums jāgaida ilgāku laiku.

Piemēram, Anglijas karalis Ričards III aizmirsts nogulēja nezināmā kapā vairāk nekā 500 gadu. Starplaikā viņa galvaskauss knapi izspruka no sadragāšanas, kad tieši blakus pamatus ielika publiskai tualetei, bet dižciltīgā ģindeņa pēdas aizgājušas savos nezināmos ceļos. Tagad, pēc 17 paaudzēm, ar arheoloģijas entuziastu un DNS analīžu palīdzību karalis ir «augšāmcelts» no aizmirstības.

Cits piemērs tepat Latvijā – gadu desmitiem politiskā elite ir piebarojusi subsidētā enerģētikas biznesa zivis, ik pa laikam arī sev kādu kumosu nokampjot uz elektrības maksātāju rēķina. Nupat KNAB paveicies vienā no kukuļiem ieslēpt āķi, uz kura uzķērusies liela šā biznesa haizivs. Protams, turpinājums izmeklēšanā un atrisinājums tiesā nenāks tik ātri kā TV detektīvseriālos. Būs jāgaida. Tomēr ne tik ilgi kā Ričardam III.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu