Iekrīt būvbedrē • IR.lv

Iekrīt būvbedrē

3
Pauls Raudseps

Simtiem miljonu paies Latvijai garām, ja nespēsim sakārtot būvniecības likumus

Būvatļauju regulējums ir viena no Latvijas konkurētspējas sāpīgākajām vietām.

Pasaules Bankas dažādu valstu biznesa vides salīdzinājumā Doing Business Latvijas kopējais reitings 2013.gadā nav slikts 25.vieta no 185 valstīm, bet tieši būvatļauju saņemšanas procedūru vērtējumā Latvijai ir zemākā atzīme nožēlojamā 113.vieta. Tas ir sliktāks rādītājs nekā tādām valstīm kā Pakistāna, Nigērija vai Gvatemala, un mēs tālu atpaliekam no Igaunijas (35.vieta) un Lietuvas (48.vieta).

Vairākas Saeimas pēc kārtas nav spējušas veikt Būvniecības likuma kapitālo remontu, kura rezultātā ēku cēlējiem būtu iezīmēts īss un skaidrs ceļš no ieceres līdz pabeigtai celtnei, bet citiem sabiedrības locekļiem saglabātas saprātīgas iespējas nodrošināt, lai šāda celtniecība neaizskar viņu intereses. Arī šajā Saeimā likums atrodas tikai starp pirmo un otro lasījumu, un ir jābūt lielam optimistam, lai cerētu, ka tas tiks pieņemts un stāsies spēkā pirms 2014.gada 1.janvāra. Bet tad jau sāksies 12.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņa…

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu