Grigules bilance • IR.lv

Grigules bilance

2
Aivars Ozoliņš

Saskaņas centrs nolēma neatbalstīt referendumu, kas tāpat nebūtu izdevies

Stāsts par ZZS deputātes Ivetas Grigules mēģinājumu apturēt eiro ieviešanu ir stāsts par to, kā Jānis Urbanovičs apspēlēja Aivaru Lembergu. Tikai šoreiz parasta Saeimas aizkulišu spēlīte ar neskaidriem solījumiem un skaidriem «uzmetieniem» šādu intrigu meistaram Urbanovičam padevusies par uzvaru ar valsts un pat starptautiska mēroga skanējumu. 

Grigule, kas pagājušās nedēļas nogalē bijusi «par 99,9% pārliecināta», ka Urbanovičs apsolījis viņai savas frakcijas 31 deputāta parakstus, šajās divu kungu attiecībās bija tikai instruments, ja arī publikai nu izskatās un varbūt arī pati jūtas esam galvenā pieviltā un pamestā. Taču viņa galu galā var būt pat ieguvēja – politikā neslava arī ir slava. Toties Lembergs un «zaļo zemnieku» apvienība gan paliek zaudētājos.

Ko Saskaņas centrs būtu ieguvis, izgāzdams eiro ieviešanu? Latvijai tas būtu ļoti sāpīgs atkritiens ceļā uz integrāciju Eiropā, līdz ar to uzvara Urbanoviča partijas ideoloģiskajai mātei Krievijai, no kuras viedokļa – jo Latvijai sliktāk, jo labāk. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu