Zatleram VNĪ dzīvokli nopērk no Pulkinenas • IR.lv

Zatleram VNĪ dzīvokli nopērk no Pulkinenas

22
Valdis Zatlers kopā ar dzīvesbiedri Lilitu Zatleri. Foto: Inga Nestere, F64

 

Bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas par 484 934 latiem iegādājusies dzīvokli Elizabetes ielā 17, kas līdz šim eksprezidenta vajadzībām jau tika īrēts, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Zatlera vajadzībām dzīvoklis nopirkts pērnā gada beigās, ziņo portāls “Diena.lv”, kad pabeigts kārtot visas formalitātes.

“Dzīvoklis vairākkārt ir ticis apsekots, un tika konstatēts, ka tas ir labā stāvoklī, tāpēc nekāds remonts tajā nebūs nepieciešams,” piebilda Laukšteina.

Eksprezidenta vajadzībām atbildīgā komisija konkursā izraudzījās dzīvokli Elizabetes ielā. Īpašuma platība ir 195,33 kvadrātmetri, bet pirkuma cena – 484 934 lati.

Ne Finanšu ministrijas (FM), ne VNĪ rīcībā nav līdzekļu dzīvokļa iegādei, tāpēc FM piedāvāja piešķirt īpašuma iegādei nepieciešamo finansējumu budžeta grozījumos.

Likums par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli. Valsts īpašumā nebija piemērota dzīvokļa Zatlera vajadzībām, tāpēc tika izsludināts konkurss par atbilstošu dzīvojamo telpu iegādi.

 

Komentāri (22)

Edzs 08.01.2013. 03.50

apbrīnojams pāris.
ne Valdis ne Lilita nekad bērnībā nav lasījuši “Pasaku par vērdiņu”, es tiešām brīnos. nu labi, bet viņi nezina arī tādu, nekad to nav dzirdējuši – “Žiļi biļi ģed da baba, u samovo siņevo morja…”

+6
0
Atbildēt

1

    dace_ampermane > Edzs 08.01.2013. 07.25

    Tante Sidra :)

    s mira po ņitke poka kaftan gotov

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dro 07.01.2013. 20.48

RP partijas reitings atkal par pāris punktiem uz leju.

+9
-3
Atbildēt

0

ievuliitis 07.01.2013. 23.10

Un susurs neuzskaitīs Saulveža nopelnus valsts un tautas labā, nenolamās un nekauninās tos, kas saka, ka par nopelniem ir maksāta nesamērīgi augsta cena? Un es te nedomāju to gandrīz pusmiljonu, pie kura gan naudas izteiksmē būtu vēl jāpieskaita daudzas pozīcijas. Es runāju par tautas uzticību 11.Saeimas vēlēšanās.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu