Rezerves partija • IR.lv

Rezerves partija

88
Foto: Edijs Pālens, LETA
Askolds Rodins

Reformu partija sākusi grīļoties kā milzis uz māla kājām

Jaunā gada pirmajās dienās pie nervozitāti rosinoša pārsteiguma tikusi Reformu partija (RP). “Pārsteigums” varētu būt pat pārāk maigi teikts, drīzāk jau – belziens.

Ceturtdien vakarpusē noliktā RP Rīgas nodaļas kopsapulce nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Smaga trūkuma dēļ: uz to atnāca 61 partijas biedrs, kaut arī kopsapulces noturēšanai vajadzīgs vairāk nekā sešas reizes vairāk partijai piederīgu ļaužu.

Jau krietnu laiku RP, valdošajā koalīcijā ietilpstošas partijas, reitings ir katastrofāli zems. Beidzot gribēts kaut ko pasākt, un, lūgtum – nebija kvoruma. Nākamais RP Rīgas nodaļas saiets gaidāms janvāra vidū, un tas varēšot darboties arī tad, ja kvoruma nebūs. Tā, protams, ir izlāpīšanās: kopsapulce var “izbraukt cauri” darba kārtībai, pieņemt lēmumus un rezolūcijas, taču tas nav galvenais.

Ja no 758 RP Rīgas nodaļas biedriem uz nākamo kopsapulci atkal sanāks aptuveni tikpat, cik bija ceturtdien, būs īstais brīdis nevis kalt lielus nākotnes plānus, bet gan rīkot biedru pārreģistrāciju. Lai redzētu, kas no partijas palicis pāri.

Trešā lielākā frakcija Saeimā, ministru amatos sekmīgi strādājoši RP ieteiktie cilvēki, tas, protams, ir iespaidīgi. Tikai kā lai te neatceras populāro līdzību par milzi uz māla kājām.

Publiskajā telpā jau pavīdējis par pār RP galvu nākušo atskārsmi, ka tai no viena cilvēka partijas jāpārtopot par “spēcīgu komandu”. Reiz jau veikusi “svaigu asiņu ņemšanu no malas” (ministri gan nav neko naski uz stāšanos māmuļā RP), partija, gatavojoties jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kā Rīgas mēra amata kandidātu noskatījusi Mārtiņu Bondaru. Bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju, “Ekonomistu apvienības 2010” biedru, arī profesionālu basketbolistu (jaunībā) un Rīgas domes vēlēšanās caurkritušu deputāta amata kandidātu. Patiesībā par viņu zināms diezgan maz, taču plašāka sabiedrība par viņu noteikti ir dzirdējusi. Nav nekāds absolūtais “kaķis maisā”.

Par Bodara pievilināšanu RP “spices galā” spriests jau agrāk, partijas Rīgas nodaļas kopsapulce bija vajadzīga, lai leģitimētu šo ieceri. Bondars partijai, neapšaubāmi, būtu ieguvums. Vai partija vajadzīga Bondaram, uzzināsim tuvākajā laikā, kad tā viņu pavisam oficiāli uzrunās un viņš tikpat oficiāli – ieturot “30 sekunžu pauzi” vai bez tās – darīs zināmu savu lēmumu.

Jāpiebilst, ka “viena cilvēka partija” de facto, visdrīzāk, vairs nepastāv. To apliecina fakts, ka RP valde un dome izlēmušas Rīgā pašvaldību vēlēšanās virzīt savu atsevišķo sarakstu, kamēr oficiālais līderis Valdis Zatlers “neizslēdz iespēju” veidot kopīgu sarakstu ar “Vienotību”. Atšķirīgas pieejas pietiekami nopietnam jautājumam. Skaidrs, ka Bondaram kopīgais saraksts neder. Savukārt viņa pievienošanās RP paātrinātu jau tāpat iezīmējušos Zatlera politisko norietu – pārvietošanos uz pieticīgāku vietu partijas spicē.

Zatlera vadības stils tiek minēts kā cēlonis tam, ka drīz pēc tagadējās Saeimas ievēlēšanas no RP frakcijas atdalījās t.s. “Olšteina sešinieks”. Bija jāpaiet gadam, lai vadības stila maiņas jautājums aktualizētos tiktāl, ka nācis uz āru tas, ko RP (kā jebkura cita partija) labprātāk paturētu iekšienē.

Nelieli brīnumi jau palaikam mēdz notikt. Kas zina, varbūt RP Rīgā kādai daļai vēlētāju kļūs par pēdējo rezervi gadījumā, ja “galīgi nav par ko balsot”.

Komentāri (88)

dro 05.01.2013. 00.11

Rezerves partija tiem, kuri grib piesiet Latviju Krievijas ķeļegai.

+13
-2
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > dro 05.01.2013. 01.54

    ——–

    Gordon Gekko “Greed is Good” (Wall Street (1987)
    (..)
    The new law of evolution in corporate America seems to be survival of the unfittest.(..)
    The point is, ladies and gentleman, that greed — for lack of a better word — is good. Greed is right.Greed works.
    Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit.
    Greed, in all of its forms — greed for life, for money, for love, knowledge — has marked the upward surge of mankind.

    And greed — you mark my words — will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.’
    http://www.americanrhetoric.com/MovieSpeeches/moviespeechwallstreet.html

    http://www.youtube.com/watch?v=PF_iorX_MAw

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ruta Sīle 04.01.2013. 20.23

Visiem ir skaidrs, ka 90 % no ZRP vēlētājiem bija t.s. zīgerista elektorāts. Tāpēc nav brīnums, ka reitingi krīt,Zatleram pat banānu nav. Tā ka nākas meklēt jaunu Gorbunovu ar smuku frizūru, ar cerību pievilināt vismaz niecīgu daļu panaivo tautiešu.

+18
-7
Atbildēt

12

    ligakalnina > Ruta Sīle 04.01.2013. 21.37

    Un kāds reformas var veikt viena partija, bez pārējo atbalsta?
    Dabiski, RP, lielā mērā, pati pie savām problēmām vainīga, bet, es par tās galu tā nepriecātos, nez vai tās vietā nāks kas labāks, jo, kā zināms, tukša tā RP vieta nepaliks, un, šaubos, vai to visu aizpildīs V un NA.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ruta Sīle 04.01.2013. 20.42

    “Panaivie tautieši” balso par ZZS un NA, par RP balsoja tie, kas vēlējas pārmaiņas, nevis banānus.

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ruta Sīle 05.01.2013. 05.19

    Aha, un lielākais ļaunums, protams, ir RP un Zatlers.
    Kopīgu valodu ar SC, ja kas, vienmēr atradis Lembergs un ZZS, vajag tikai apskatīt visus galvenos balsojumus, nevis RP, kura pret to cīnās, grūti strīdēties ar cilvēkiem, kam pilnībā iztrūkst atmiņa un kuri ignorē acīmredzamus faktus, pakļaujot tos savām politiskām simpātijām vai antipātijām.
    Stipri “loģiski”, un tad vēl brīnamies, ka Latvijā ir, kā ir, nevis tā, kā vajadzētu būt.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Ruta Sīle 04.01.2013. 20.35

    ——-
    Banāni vairs nav vajadzīgi – tagad ”banānu republikas” pilsonīšu paši var par visu samaksāt – un vēl piemaksāt labumu solītājiem:

    ‘ Valdība 2012.g.28.augustā pilnvaroja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) iegādāties bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vajadzībām dzīvokli Rīgā, Elizabetes ielā 17.
    195,3 kvadrātmetrus plašā Elizabetes ielas dzīvokļa iegādei būs nepieciešami 484 934 lati, bet vēl 9714 latus vajadzēs, lai segtu ar dzīvokļa iegādi saistītos izdevumus – valsts nodevu un kancelejas nodevu, teikts FM sagatavotajos dokumentos…’

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/433899-valdiba_dod_zalo_gaismu_zatlera_dzivokla_pirksanai

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Ruta Sīle 05.01.2013. 09.55

    dzeris49
    “Stipri “loģiski”, un tad vēl brīnamies, ka Latvijā ir, kā ir, nevis tā, kā vajadzētu būt”

    Vajadzētu būt, ka SC un ZP komisāri organizētu latviešu lādēšanu lopu vagonos, transportēšanai uz Sibīriju?

    Aplauzīsieties, fašistu izdzimteņi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Ruta Sīle 04.01.2013. 21.54

    ——-lno dzeris49. (..)
    Ko nu baidi tautu ar Puzes žurkulēnu, ja nesalīdzināmi bīstamākas ir kremļa hiēnas, kuras ar Lembergu vienmēr atradušas kopēju valodu:)
    ==============================================================================
    NA tieslietu ministrs jau no savas kabatas Puzes žurkulēnam nemaksā – tāpēc bailēm nav pamata – demokrātiju apmaksā bagātā tauta:

    ‘ Valsts izmaksā visu kompensāciju t.s. Grinberga lietā ‘

    http://www.ir.lv/blogi/politika/valsts-izmaksa-visu-kompensaciju-t-s-grinberga-lieta

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Ruta Sīle 04.01.2013. 21.48

    dzeris49. Vai Zīgerista atbalstītāji nevēlējās pārmaiņas? Zatlers jau tikai gāja pa Zīgerista iemīto taciņu, kurš bija nacionālāks par k. Ulmani, bet pēc vēlēšanām sēdās pie viena galda ar Čeveru un Kreitusu. Ko nu baidi tautu ar Puzes žurkulēnu, ja nesalīdzināmi bīstamākas ir kremļa hiēnas, kuras ar Lembergu vienmēr atradušas kopēju valodu:)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Ruta Sīle 05.01.2013. 09.50

    lno
    OK, ne tā izteicos. Ļaunais mēdz būt latentā formā, kā šobrīd ir Igaunijā, vai arī triumfē, kā fašistu krievijā. Latvijas brīvvalsts laika tas bija iedzīts pagrīdē un izlauzās, lai bučotu krievu tankus, 1940.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Ruta Sīle 04.01.2013. 21.44

    Dzeri, vietā var nākt arī kas līdzvērtīgs, proti, sudraba krievu stepaškas partija. Naivo netrūkst, zīgerists, kauls, repše, zatlers, kā var nesolīt…
    Rinda gara, tauta mācās lēnām nekāpt uz tā paša kaut pārkrāsota grābekļa…
    Ja rp būtu varāk NA sabiedrotais, nekā ušakova potenciālais balsts, es nepriecātos…

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Ruta Sīle 05.01.2013. 00.16

    articulus100. Cīņa starp labo un ļauno ir mūžīga.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Ruta Sīle 04.01.2013. 22.11

    dzeris49
    “nez vai tās vietā nāks kas labāks, jo, kā zināms, tukša tā RP vieta nepaliks”

    Latvijas ienaidnieks nesnauž. Čevera bandas vietā tika uzcepta “jaunā partija” ar Šleseru, Ūdri un Paulu, tad, LPP(mācītāji), kur rekrutēja čekistus sutanās, pēc tam bija LPP/LC, tad PLL. Kad tā izbeidzās, nāca Zatlera partija Baltā zirgā.
    Gan jau čeka kaut ko izdomās, cīņa starp labo un ļauno kādu laiku vēl būs.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Ruta Sīle 04.01.2013. 21.16

    Vari pateikt, kādas reformas tad RP ir veikusi? It kā laiks jau būtu pienācis, kad jāvar atskaitīties. Piekrītu, ka Pavļuts, Kozlovskis, Rinkevičs normāli dara savu darbu, bet viņi to dara vienā komandā ar pārējo valdību. Sprūdžs un Ķīlis tie lielie reformātori? :)
    Man šķiet, ka RP ir cauri, bet ne jau Vienotība pie tā ir vainīga. Attieksme pret SC ir tas iemesls, kādēļ ” reformisti” pašiznīcinājās.
    RP nav nekas tik īpašs, lai uz šo partiju nedarbotos Latvijā vispār pieņemts, lai arī nerakstīts, bet likums, jeb likumsakarība – visi tie demokrātiskā spārna politiskie spēki, kuri ir mēģinājuši atklāti sadarboties ar kreisajiem Latvijā aiziet pa pieskari.

    Vienotība jau arī gandrīz uzkāpa uz tā paša grābekļa, bet viņi ir gudrāki, laikā apķērās, ka nav prātīgi to darīt :)

    +19
    -3
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 05.01.2013. 00.49

eža izskatās pēc tiem aptaurētajiem 30 gadu padomju komunistiem kurus pūdēja lāģeros, bet šie no turienes rakstīja saviem radiniekiem vēstules kuras nobeidza ar vārdiem ” s ļeņinskim privetom” idioti nekad nepārtrauc būt.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu