Tallinas iedzīvotājiem no 1.janvāra sabiedriskais transports bez maksas • IR.lv

Tallinas iedzīvotājiem no 1.janvāra sabiedriskais transports bez maksas

7
Tallinas mērs Edgars Savisārs izmēģina igauņu e-talonu. Ekrānšāviņš no ohtuleht.ee

Kritiķi: Šis plāns radīs 12 miljonu eiro zaudējumus

Tallinas iedzīvotāji no 1.janvāra pilsētas sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas, ziņo LETA/ERR.

Līdz šim izmantotās papīra biļetes Tallinā bija derīgas vairs tikai līdz 2013.gada 1.janvārim. Turpmāk visiem, kuri vēlēsies bez maksas braukt sabiedriskajā transportā, būs jāizmanto e-biļetes.

Bez maksas Igaunijas galvaspilsētas sabiedrisko transportu var izmantot Tallinas iedzīvotāji, kā arī visi Igaunijas skolēni un studenti vecumā līdz 19 gadiem.

Lai bez maksas varētu braukt Tallinas sabiedriskajā transportā, jāiegādājas personalizēta braukšanas karte “ühiskaart”, kā arī jāuzrāda derīgs personas identifikācijas dokuments. Līdz decembra nogalei bija iegādāti jau kopumā 150 000 braukšanas karšu.

Iecere ļaut Tallinas iedzīvotājiem sabiedrisko transportu izmantot bez maksas saņēmusi pretrunīgus vērtējumus. Pilsētas vadība ieviestās izmaiņas skaidro ar vides aizsardzības un sociālajiem apsvērumiem, savukārt kritiķi norāda uz bezmaksas braucienu dārgajām izmaksām, jo šis plāns radīs zaudējumus 12 miljonu eiro (8,43 miljonu latu) apmērā.

Pilsētas mērs Edgars Savisārs 2.janvārī kopā ar saviem vietniekiem izmēģinājis bezmaksas braukšanu pilsētas transportā, ziņo “Postimees.ee”. Kā ironiski atzīmē žurnālisti, Savisārs ik dienu tomēr uz darbu brauc ar automašīnu. Savukārt Tallinas vicemērs Arvo Sarapū teicis – ja patlaban finansiālajās grūtībās nonākušo lidsabiedrību “Estonian Air” nodotu Tallinas mērijas rīcībā, arī aviobiļetes būtu bez maksas.

 

Komentāri (7)

buchamona 02.01.2013. 17.29

Vispirms jau vajadzētu žurnālistiem sākt pareizi formulēt lietas
Nav tāda jēdziena – bezmaksas pakalpojums, lai arī tas būtu bezmaksas tramvajs :).

“…Dotācija «Rīgas satiksmei» veido vairāk nekā trešo daļu no kopumā 140 miljoniem latu, kas šogad paredzēti satiksmes un transporta jomai galvaspilsētā. Papildus Rīgas domes finansējumam «Rīgas satiksme» nākamgad saņems arī 3,6 miljonus latu no valsts budžeta, līdz ar to kopējā dotācija sasniegs 55,1 miljonu latu…” http://www.apollo.lv/zinas/rigas-satiksmei-budzeta-dotaciju-plano-51-5-miljonu-latu-apmera/543410

Vajadzētu sākt rakstīt par šo problēmu tā, lai cilvēkiem – nodokļu maksātājiem, vienreiz ” pielektu” , ka viņi ir tie, kuri apmaksā šo ” bezmaksas tramvaju”, kuru Ušakovs stumda pa LR ” politikas sliedēm” un maksā par šo izpriecu ne tikai rīdzinieks, bet visi Latvijas nodokļu maksātāji.

Var jau būt, ka tas ir pareizi – visiem mums kopā brālīgi un plecu pie pleca uzturēt sabiedrisko transportu Rīgā, bet tādā gadījumā tieši šādi šīs lietas būtu jāpasniedz, nevis jādzied Ušakovam līdz par to, ka pa Rīgas ielām ripos bezmaksas tramvaji un trolejbusi un tas ir SC sekmīgās saimniekošanas rezultāts, kā tas ir starp rindām jāizlasa :)

+16
0
Atbildēt

0

dro 02.01.2013. 16.43

Tā turpināt! Nākošais pasākums – maizi un izpriecas:)

+8
0
Atbildēt

0

Kinskis 02.01.2013. 16.57

Ja atskatās uz Rīgas pieredzi atsevišķās reizēs, tad bezmaksas transportam mēdz būt arī savs specifisks aromāts, kad iesnas ir braucēja priekšrocība.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu