Kinoteātrī "Citadele" katru dienu latviešu animācijas filmas • IR.lv

Kinoteātrī “Citadele” katru dienu latviešu animācijas filmas

24
Kadrs no filmas "Kā Lupatiņi mazgājās"

Eži, rūķi, lupatiņi – dāvana bērniem Ziemassvētkos

 

No sestdienas, 22. decembra, katru dienu plkst.10.45 kinoteātrī “Citadele” izrādīs krāšņu jaunāko Latvijas animācijas filmu izlasi.

Programmā iekļautas ne tikai skatītāju iemīļotas filmas, bet arī tādas, kas Latvijā izrādītas pirmo reizi, turklāt režisora Ēvalda Lāča animācijas filmai “Eži un lielpilsēta” šī vienlaikus ir pasaules pirmizrāde. Meža iemītnieki piedzīvo daudz dīvainu lietu, kad pēkšņi pie viņiem ierodas lielpilsēta. Ingas Prauliņas “Blēņu stāsts par vilkiem” sniegs atbildes uz jautājumiem par to, kāpēc vilki gaudo uz mēnesi un mākoņiem ir tik dīvainas formas. Savukārt “Starptautiskās tēvu dienas” režisors Edmunds Jansons stāsta par putnu papa darbadienu.

“Korida” (rež. Jānis Cimermanis) un “Zīļuks” (rež. Dace Rīdūze) ir atkalredzēšanās ar iemīļotiem varoņiem – trīs Avārijas brigādes neveiklie, bet drosmīgie un izdomas bagātie vīri dosies uz Spāniju glābt kādu toreadoru. “Korida” ir pirmā filma, kas stāsta par šādu starptautisku misiju. Jānis Cimermanis un Māris Putniņš iecerējuši, ka Avārijas brigāde pēc kārtas viesosies visās Eiropas Savienības valstīs, mēģinot glābt, kas nu kur glābjams.

“Zīļuks” noteikti liks vecākiem grāmatu plauktos pameklēt savas bērnības mīļākās grāmatas, jo Dace Rīdūze ir likusi pa skudru takām soļot tik pazīstamajam rakstnieces Margaritas Stārastes Zīļukam. Jānis Cimermanis pievērsies arī mūžam aktuālajai latviešu un igauņu kaimiņu būšanai – šoreiz tas ir stāsts par kādu latviešu lāci, kas devies apciemot Ruhnu salu. Filmas nosaukums “Karu tuleb!” ir igauņu valodā un tā nozīmi skatītājs varēs atklāt filmas laikā.

Režisors Nils Skapāns aicina priecāties un sniegt prieku arī citiem ar filmu “Es gribu redzēt rūķīšus” par neredzīgas meitenes lasīto pasaku par pirātmeitenes piedzīvojumiem rūķu un šokolādes salā. Gandrīz melnbalta ir režisora Reiņa Pētersona filma “Ursus”, kas stāsta par cirka lāča ilgām un draudzību. Šī ir režisora pirmā filma, kas īsā laikā ieguvusi ne vien nacionālā festivāla Lielais Kristaps balvu, bet arī filmu profesionāļu atzinību ārvalstīs.

Reinis Petersons skatītājiem ir zināms jau iepriekš – viņš ir mākslinieks Edmunda Jansona filmai “Kā Lupatiņi mazgājās” un šo filmu daudzi mazie skatītāji Latvijā varbūt jau zina no galvas. Kinoteātrī būs iespējams noskatīties arī nākamos Lupatiņu piedzīvojumus – “Kā Lupatiņi šūpojās” un “Kā Lupatiņi uzminēja”.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

 

 

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu