Zvaigžņotais ceļš, kas ved uz templi • IR.lv

Zvaigžņotais ceļš, kas ved uz templi

3
Foto — Emīls Desjatņikovs, F64
Ieva Puķe

Svecīšu mūris Rīgā, 11.novembra krastmalā, iedvesmoja arhitektu Austri Mailīti (28), veidojot parku uz Sunšaņa kalna Ķīnā. Mēs nedrīkstam būt ieslēgti tikai savās robežās, viņš saka

Kultūras aprindās šo puisi sāk pamanīt. Ne jau tāpēc, ka viņš ir mākslinieku Ineses un Ivara Mailīšu vecākais dēls. Austris Mailītis pagājušogad saņēma Arhitektūras veicināšanas fonda balvu Arhitekta pēda. Viņa projektētā Expo 2010 Latvijas paviljona makets (tūkstošiem vējā vibrējošu līmplēves lapiņu, realitātē gan izmantota īpaši apstrādāta plastmasa!) spīdina sānus birojā klusajā centrā, vienu stāvu zem cita jauna latviešu arhitekta Mārtiņa Pīlēna darbnīcas. Austra kontā ir Ķīnā, Šaoliņā, topošs templis un Dziesmusvētku estrādes pārbūves projekts – konkursā viņš kopā ar komandu uzvarēja, vēl būdams students.

Tagad arhitektūru studē arī viņa brālis un reizē kolēģis Matīss – Austris iepazīstina ar puisi, kas birojā ienāk no ielas. Kopā ar vecākiem viņi izveidojuši, kā paši definē, arhitektūras un dizaina konceptgrupu, kam nosaukumā visu četru vārdu pirmie burti – Mailītis A.I.I.M

Mierlaiku dzīvokļa otrā galā aiz biroja ir abu Mailīšu dēlu mājas. Austris virtuvē netālu no darba galdiem uzlicis sildīties pienu kafijai. Kamēr viņu fotografē, piens pārskrien pāri. Namatēvs tik sirsnīgi uztraucas, kad šmuci slauka ciemos atnākusī žurnāliste! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu