Ar skatu uz mirdzumu • IR.lv

Ar skatu uz mirdzumu

2
Bibliotēka Nr.1

Piecas stilīgas vietas, kur svētku noskaņā ar tuviniekiem, draugiem vai biznesa partneriem jauki pasēdēt

Latvijas restorānu privilēģija ir četras sezonas, kas rosina mainīt ne tikai ēdienkarti, bet arī atmosfēru, un, lai arī daudzi priekšroku dod brīvdabas sēdēšanai uz saulainas terases, daudz svinīgāks ir tumšais decembris. Gaidot Ziemassvētkus un gadumiju, kafejnīcās un restorānos virmo siltāki aromāti, kompānijas pie galdiņiem kļūst arvien lielākas, rezervācijas jāveic laikus. Ir svētki, kad visi pulcējas, kur silti un garšīgi – pie galda mājās un restorānos. Ja kādu satiekam tikai reizi gadā, tad, visticamāk, tas būs decembrī. Ja kādam gribam pateikties, pirms Ziemassvētkiem aicinām uz īpašu maltīti.

Raugoties pēc vietas svētkiem, meklēju atšķirīgas garšas, atmosfēru un īpašu pieredzi. Tikpat svarīgs šķita skats pa logu, jo ieraudzīju gan spožām lampiņām rotātus pagalmus, puteni pār Ķīpsalu, gan uguni krāsnī, mirdzošas lustras, apsnigušu parku un klusā centra jūgendstilu. Atradu vietas, kur gan ar partneriem atzīmēt gada finansiālos panākumus, gan uz stundiņu izķert draudzeni no ārzemēm un ieskriet uz siltu zupu ar bērniem ragavās.

Šampanietis parkā

Ja nebūtu atvērts restorāns Bibliotēka Nr.1, es nekad neuzzinātu, ka Rīgā ir vieta, kur parkā zem ozoliem dzert šampanieti. Location, location, location! Šī nekustamo īpašumu mākleru saukļa latviskā versija nav iegājusies, taču restorāna pievilcību raksturo precīzi. Pēc operas nama arhitekta Ludviga Bonšteta projekta 19.gadsimta beigās celtajā Minerālūdeņu iestādē beidzot ir atbilstoša satura restorāns. Bibliotēkas šefpavārs ir Māris Jansons, vīnzinis – Jānis Gailis, tāpēc aperitīvā nevar neizvēlēties šampanieti, bet uzkodā – kādu Latvijas produktu. Īpaša vieta īpašiem gadījumiem vai ikdienai ar īpašiem cilvēkiem. Dodoties vakariņās uz Bibliotēku, esiet gatavi garam vakaram, šefpavāra pārsteigumiem un augstās gastronomijas sarīkojumam atbilstošam rēķinam. Starptautiska atmosfēra ar turīgiem skandināvu tūristiem, Krievijas biznesmeņiem, vietējiem veiksminiekiem un labi ģērbtiem hēdonistiem. Iespaida radīšanai jebkurā auditorijā. Respektabls restorāns valdes līmeņa partneriem.
Restorāns Bibliotēka Nr.1 Tērbatas ielā 2, Restoransbiblioteka.lv, @no1_restorans_b

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu