Latvijas sabiedrības šķelšana • IR.lv

Latvijas sabiedrības šķelšana

184
Reformu partijas līderis Valdis Zatlers (centrā) Saeimas sēdē. Foto: Ieva Čīka, LETA
Gunārs Nāgels

Papildus brīvdienas visiem, gandrīz visiem

Izrādās, ka Latvijā labklājība ir jau sasniegusi tik augstu līmeni, ka jāsāk iedalīt papildus brīvdienas, balstoties uz reliģisko pārliecību.

(Zatlera) Reformu partija piedāvā grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kā arī Darba likumā, lai strādājošie varētu izvēlēties sev kā brīvdienu vienu no sekojošiem svētkiem: 6.janvāri (Zvaigznes diena), 7.janvāri (pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētki, kas tiek atzīmēti pēc vecā stila jeb Jūlija Cēzara kalendāra), 15.augustu (Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki), ebreju svētkus – Jom Kipur jeb Grēku izpirkšanas diena un 31.oktobri (Reformācijas diena). Ja tomēr neņem šo dienu brīvu un strādā „savā” brīvdienā, tad darba devējs piemaksās ne mazāk kā 100% apmērā no darbiniekam noteiktās algas likmes.

Uzreiz jāprasa, kuros oficiālos dokumentos būs jāreģistrē sava reliģija, lai būtu tiesības uz šiem labumiem? Vai tā pati Reformu partija (tikai ar diviem izņēmumiem) nepretojās tautības ierakstīšanai pasē uz tā pamata, ka nešķirojam cilvēkus pēc tautības? Bet pēc reliģijas drīkstēsim šķirot gan!

Vai jaunā likumā paredzēto tiesību nodrošināšanai ieviesīs jaunu ierakstu pasēs? Ir valstis, kur reliģiskā piederība ir tik svarīga, ka valstī strādājošiem ārzemniekiem izdala iekšzemes pases ar atšķirīgiem vākiem. Ja pieder valstī valdošajai reliģijai, tad vāki ir zaļā krāsā, bet citi saņem iekšzemes pasi ar brūniem vākiem.

Atsevišķu brīvdienu noteikšana pēc indivīda reliģiskās pārliecības sekmēs Latvijas sabiedrības šķelšanu.

Kāpēc tāda diskriminācija visām citām reliģijām? Latvijā pēdējā laikā ir iznākuši vairāki Korāna tulkojumi latviešu valodā, bet musulmanim nepienāksies ne savs Īd alfitr, ne Īd aladha. Un kur vēl visas tālo austrumu reliģijas, kurām ir savi piekritēji Latvijā? Patiešām, Civillikuma 51.pants atzīst tikai evaņģēliski luterisko, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, metodistu, baptistu, septītās dienas adventistu un Mozus ticīgo (judaistu) konfesijas. Bet Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka, piemēram, Latvijā 2011.gadā bija vairāk musulmaņu draudžu (17) nekā jūdaistu (12).

Ja, kā Valdis Zatlers saka, jāpapildina brīvdienu skaits, lai apliecinātu, ka valsts ciena savus pilsoņus un viņu brīvības, vērtības un pārliecību, tad vai nevajadzētu sākt ar Civillikuma papildināšanu?

Ko lai saka latviešu dievturis, kurš Apjumībās (jeb Miķeļdienā) vēlas brīvu dienu Jumja ķeršanai?

Ja patiešām esam tik bagāti, ka varam atļauties papildus brīvdienu, tad iesaku ieviest tādu normu, ka katrs var noteikt sev vienu brīvu dienu gadā, nenorādot iemeslus – reliģiskus, ģimeniskus vai citus.

„Runas ir garas, darbs ir īss…”, un, Zatlerprāt, jākļūst par vienu dienu īsākam.

Autors ir laikraksta „Latvietis” redaktors

 

Komentāri (184)

grislits 07.12.2012. 10.26

RP šo atkal pacēla visdrīzāk gaidāmo pašvaldību vēlēšanu sakarā, lai nozvejotu kādas nelatviešu balsis, jo pamatā visa ideja nāca no pareizticīgo ziemas svētkiem.

Bet vienreiz tak pēc referenduma jau tika izdiskutēts, ka Latvijā visus saliedēt var uz latviešu valodas un latviešu vērtību pamata, nevis katrai mazākumtautībai piešķirot savus svētkus, savas atlaides valodas lietošanā u.t.t. Tas tikai šķeļ arvien vairāk. Bet darbi kaut kā izpaliek. Uz šī pamat tak bija jāsāk reformēt izglītību (bērnudārzos un skolās) pārejai tikai uz latviešu valodu u.t.t. bet reformisti atkal izdomājuši veicināt šķelšanos.

+23
-7
Atbildēt

8

    Egitazz > grislits 07.12.2012. 11.12

    ja, nu skaidrs. droši vien nākama prasība būs atteikums no pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētku svinēšanas janvārī, jo tas nevieno sabiedrību un ir pret latviešu vērtībām.
    Ielās krieviski vēl var sarunāties?

    +2
    -16
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > grislits 07.12.2012. 11.22

    Varbūt, lai pareizticīgie paši lemj, ko un kad tiem jāsvin?

    +2
    -14
    Atbildēt

    0

    Egitazz > grislits 07.12.2012. 13.01

    con brio
    nu tad lai Ēlerte vēlreiz un skaļāk pieprasa, ka ja krievi uzskata sevi par lojāliem, lai pieņem latviskumu, atvainojas par okupāciju un nerunā krieviski.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > grislits 07.12.2012. 21.59

    dzeris49 Varbūt, lai pareizticīgie paši lemj, ko un kad tiem jāsvin?
    _________________
    Lai lemj- un lai valsts tur neiejaucas. Un visādas “reformētā sarkanā krusta partijas” nepavisam.

    Labāk jau, lai izgudro sev jaunu logo.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > grislits 07.12.2012. 12.38

    Kolpant, es tiešām būtu superlaimīga, ja Rīgas ielās mazāk skanētu krievu valoda. Nu, nepatīk man šis atgādinājums par PSRS laikos nodarīto netaisnību pret latviešu tautu.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > grislits 07.12.2012. 11.43

    dzeris49
    Mēs pagaidām krievijas svētku dienu noteikšanā neiejaucamies, lai tokš viņi pie sevis tur svin.
    Cik nu tiem vēl atlicis…

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > grislits 07.12.2012. 11.20

    kolpant, Latvijā līdz 1940. gadam pareizticīgie svinēja svētkus pēc Eiropā spēkā esoša kalendāra (Gregora kalendāra), atšķirībā no Krievijas pareizticīgajiem, kas svinēja un joprojām svin pēc Juliāna kalendāra. tas, ka tagad Latvijas pareizticīgie pievienojušies Maskavas pareizticīgajiem ir viņu problēma, nevis Latvijas, un viņiem nekādas īpašas brīvdienas nav jādod.

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > grislits 07.12.2012. 11.27

    dzeris, lai viņi lemj un svin savas kopienas iekšienē kad un ko grib, bet valstij, kas dzīvo pēc Gregora kalendāra un kura vēsturiski, tradicionāli nav pareizticīgās reliģijas valsts, ar to nav nekāda sakara un tādēļ nekādas īpašas brīvdienas nevienam nav jāizkārto.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

lismanis 07.12.2012. 10.44

Pievienojos rakstā paustajai skepsei par šādu RP ideju. Pagaidām ideja nešķiet atbalstāma. Manuprāt rakstā uzdotie jautājumi ir būtiski un būtu nepieciešams, lai RP uz tiem pārliecinoši atbildētu. Ja viņi to nevar, tad … es personīgi bez tās brīvdienas varētu arī iztikt.

+19
-4
Atbildēt

32

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 11.20

    Te nav tikai “mūsu” mājas, bet, arī krievvalodīgo, pilsoņu un nepilsoņu, pareizticīgo, vecticībnieku, politisko pretinieku, citādi domājošo, utt., mājas, reiz vajadzētu to saprast un ar to samierināties

    +2
    -15
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 13.57

    Visiem šīs valsts pilsoņiem ir vienādas tiesības, un visiem šeit ir mājas, viss ir elementāri.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 10.59

    Un tev tā brīvdiena tik šausmīgi traucētu?
    Latvijā ir liels pareizticīgo skaits, un pretīmnākšana šai iedzīvotāju grupai izraisītu att. reakciju no tās, un lielāku atbalstu valdībai, it kā elementāri, kāda tur šķelšana, drīzāk, saliedēšana.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 19.05

    Tur jau tā lieta – “negribas viņiem to prieku sagādāt”, un tā ir visa mūsu “gudrā” politika – “par spīti”, kaut, ja viņiem atļautu to brīvdienu, Latvijas valsts tikai iegūtu, jo daudzi no viņiem savu attieksmi mainītu.
    Un no kurienes tev tāda pārliecība, ka viņi visi kādi ienaidnieki, absurds tas viss.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 08.12.2012. 08.10

    Atklāji kārtējo valsts ienaidnieku, Ino?
    Nevajag jau mani apvainot, es nekāds ierindas cīnītājs neesmu, ņem augstāk!
    Raksti vēl, tu man liec smaidīt un uzlabo garastāvokli.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 17.59

    Un kāds sakars Krievijas korupcijai utt. ar to, ka vietējiem parezticīgajiem piešķirtu brīvdienu, un ko tad viņi grib – piespiest visus kļūt par pareizticīgajiem, vai likvidēt Ziemassvētku brīvdienas?
    Ko tādu viņi te grib tev “uzspiest”?
    Kārtējā mūsu mazvērtības kompleksu un fobiju izpausme, nekas vairāk.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Elina > lismanis 07.12.2012. 11.39

    Robert, ieteiktu tev papētīt, kādā veidā ir attīstījusies Eiropa (es te nerunāju par 100 gadiem), un tad varam atgriezties pie sarunas par pamatiem un vērtībām. Papēti arī, kādām kustībām ir bijusi nozīmīga loma gan 18. gada LR dibināšanā un 91. gadā un kas tās ir par vērtībām. Ne jau nu ticība bluķim un saulei motivēja cilvēkus.

    Bet par musulmaņiem. Kādēļ gan viņiem būtu jāpieņem Eiropas “Vērtības” [kuru, starp citu, Eiropā nav], ja jau viņiem ir vara, skaits, mugurkauls un viss pārējais, kas nepieciešams, lai mūsdienu Eiropas “vērtības” noslaucītu?

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 13.25

    Un tu tā nedomā?
    Jo sliktāk priekš tevis, ja tu neredzi acīmredzamas lietas, un dzīvo savās fantāzijās.
    Nu tas “neoliberasti” jau arī licina par tavu “adekvātumu”.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > lismanis 07.12.2012. 22.23

    Tante – nu paskaidro man vienreiz, kas tad ir tā “liberastija”, es tā īsti nesaprotu?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Elina > lismanis 07.12.2012. 14.46

    Betija, visnotaļ labs komentārs. Bet jāpiemin nianse, ka valsti ar dzīvokli īsti salīdzināt nevar. Ja Francijā sabrauks musulmaņi un paši francūži tikai dievinās viendzimumu laulības un izdabās demokrātijas vārdā arī musulmaņu vēlmēm, tad loģiski, ka no franču nācijas drīz nekā pāri nepaliks. Līdzīgu stāstu var attiecināt uz jebkuru valsti, kurā sastopas divas nācijas. Uzvar tā, kurai ir “labākas” vērtības un kuras paliek nemainīgas. Ebreju tautas vēsture par to ļoti skaidri runā – ka stipra ir tā tauta, kas turas pie vērtīgām vērtīgām (nevis vienkārši pie vērtībām).

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Elina > lismanis 07.12.2012. 15.03

    Tajā virzienā tiešām nevajag iet. Tas bija tikai piemērs par to, ka nācija var saukt savu valsti par savu valsti un censties to nosargāt, bet ja tai pietuvojās cita nācija, kurai ir stingrāks mugurkauls, bezkaunīgāka attieksme, kā arī stabilākas un ilgtspējīgākas vērtības, tad pirmajai vienkārši agri vai vēlu ir jākapitulē.

    Un ja uz to raugās no šādas perspektīvas, tad patriotisms un mīlestība pret savu valsti var būt ilgtspējīga tikai ar nemainīgām vērtībām, kuras negrozās ar katru paaudzi. Citādi patriotisms ir tikai pāris paaudzēm un viss.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    lismanis > lismanis 07.12.2012. 11.51

    Andris, uz ko tu tēmē?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > lismanis 07.12.2012. 14.45

    dzeris49 Visiem šīs valsts pilsoņiem…
    _____________________________________
    Lichtenšteinas?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    lismanis > lismanis 07.12.2012. 11.39

    dzeris – netraucētu, bet ne par to ir stāsts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > lismanis 07.12.2012. 22.21

    dzeris49
    “Kārtējā mūsu mazvērtības kompleksu un fobiju izpausme, nekas vairāk”

    Redzi, sūdēdāj, pastāv arī tāda lieta, ka personīgās higiēnas prasības.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > lismanis 07.12.2012. 13.20

    “Te nav tikai “mūsu” mājas, bet, arī krievvalodīgo, pilsoņu un nepilsoņu, pareizticīgo, vecticībnieku, politisko pretinieku, citādi domājošo, utt., mājas, reiz vajadzētu to saprast un ar to samierināties” – nez, dzeris nodarbojas ar smadzeņu skalošanu neoliberastu stilā vai patiešām arī tā pats domā?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > lismanis 07.12.2012. 22.35

    Ja kāds to multeni tomēr nav redzējis…
    http://www.youtube.com/watch?v=GAfdG2d1c9Y

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    lismanis > lismanis 07.12.2012. 15.00

    starp citu, dzeri49, palestīnieši arī grib dzīvot Izraēlā. vai tad viņiem nav tādas tiesības?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > lismanis 08.12.2012. 10.27

    dzeris49. Nevajag jau mani apvainot, es nekāds ierindas cīnītājs neesmu…
    _______________________
    Nešaubos, ka uzskati sevi par izcilu sabiedriskās domas veidotāju portālā, bet neglaimo sev – tie, kuri nedomā, ka esi saistīts ar SC, uztver tevi kā derīgo idiotu:)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > lismanis 08.12.2012. 00.29

    Ciniķis. Tiešām vēl neesi sapratis, ka dzeris ir “neredzamās frontes cīnītājs”?:)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > lismanis 07.12.2012. 19.49

    dzeris _…ja viņiem atļautu to brīvdienu, Latvijas valsts tikai iegūtu, jo daudzi no viņiem savu attieksmi mainītu…_
    ~~~
    ja tu Dzeri tiesham tici tam ko te runa, tad man jasaka – tu esi traks no dzimshanas.
    gandriz gadu neesam redzejushies, man tomer liekas ka tik dulls neesi ka tagad izliecies, drizak ka sludini te latvieshos liberastiju Antonijas ielas uzdevuma.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > lismanis 07.12.2012. 14.44

    ..nez, dzeris nodarbojas ar smadzeņu skalošanu neoliberastu stilā vai patiešām arī tā pats domā
    _________________________
    nedz “‘nodarbojas”‘, nedz domā…

    tikai reproducē gatavus tekstus.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > lismanis 07.12.2012. 20.19

    betijacelmale _”…a я здесь живу”,- teica izbrīnīts lācis, kas kopā ar zīlītēm, kurmīšiem, zaķīšiem un pelītēm bija ierīkojies alnim uz kakla (burtiski gan – uz ragiem)…_
    ~~~
    nu Betija, – tu gan dod, tas tev izdevas un tu mani burtiski salieci un satrieci: lacis vel ar visadiem ezishiem alnim uz kakla, – a mi mestnije… )))))))
    vienmer vinji paplashinasies uz citu rekjina tagad vinjiem ipashi nosauktas dienas no 90 gadu veca krievu kalendara vajadzigas. vienmer tie kaps ar kajam tur kur kur citi sezhas. ta ka J.Biotops jau Susuram 12:41 skaidroja, _…„naš sapog svjat”…_.
    jebkada tolerance, jebkura piekapshanas pazime tadiem pat sikumos ir bistams kairinatajs kas izraisis aizvien jaunas prasibas. kas to vel nezina ir provokatori vai gara vajie.
    vinji ir ipatneju cilveku daudzveidiba kas sava zeme viens otru satiekot nevis sasveicinas, bet tausta azote pasleptu cirvi. kas vienmer un visur pasaule ir dzivojushi po principu – chto mojo to mojo a o vashem pogovorim.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > lismanis 07.12.2012. 10.46

    Koalīcija tāpatās jau noraidīja šo jautājumu, ar piebildi gan, ka vēlāk, pēc pašvaldību vēlēšanām, var atgriezties pie tā izskatīšanas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > lismanis 07.12.2012. 19.52

    “…jo daudzi no viņiem savu attieksmi mainītu.”
    Kaut kā nemanu, ka būtu mainījuši pēc daudzkārtējas valodas un pilsonības likumu mīkstināšanas, neatkarīgi no tā aiz kādiem apsvērumiem tas būtu izdarīts.
    Tu tiešām dzīvo mākslīgi konstruētā realitātē.:D
    “…Un no kurienes tev tāda pārliecība, ka viņi visi kādi ienaidnieki, absurds tas viss.”
    Lasu imhoklubu, krievu Delfus, kaimiņienei, kad vairākas reizes gadā brauc uz Krieviju, tukšoju pastkasti, arī avīzēs ieskatos, cilvēkus uz ielām intervēju reizēm. No redzētā un lasītā ir pārliecība, ka uz vienu lojālu valstij ir desmit ienaidnieki.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    lismanis > lismanis 07.12.2012. 14.50

    dzeris49 – tad katrs svinētu savus svētkus. vecticībnieki svinētu savus svētkus, pareizticīgie savus, luterāņi savus, katoļi savus, krievi savus, poļi savus, baptisti savus, ateisti savus, budisti savus, utt. kur tur saliedētība? man liekas, ka tieši otrādi, tad katrs paliek savā nišā un nekāda saliedētība nerodas.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > lismanis 07.12.2012. 18.39

    Viss ir zemtekstos un attieksmē, Dzeri. Atceries, kā nesen Hamazs svinēja “uzvaru” pēc pamiera noslēgšanas? Tā arī naidīgie manai valstij cittautieši (nē, dažādu tautību sovoki), kuri šeit dzīvo, pēc šī likuma pieņemšanas svinēs kārtējo uzvaru, ko izcīnīja pār nīstamo vālsti.
    Nu, negribas man viņiem to prieku sagādāt, nu, it nemaz.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > lismanis 07.12.2012. 14.58

    Andri, neaiziesim no tēmas diskusijā par viendzimuma attiecībām, reliģiju atšķirības niansēm un to, cik slikti vai labi būt pagānam, ateistam vai dzenbudistam. Runa šeit par to, kas kuram ir mūsu valsts.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > lismanis 07.12.2012. 11.13

    dzeris, beidz dzīvot ar utopiskām domām, ka kaut kāda pretimnākšana kaut ko atrisinātu. Un Latvijā nav jānāk pretī nekādām kopienām ar īpašiem noteikumiem. Nav protams nekas jāaizliedz, lai kopienas svin savā iekšienē kādus savus svētkus grib, bet valstij jāatbalsta tikai un vienīgi uz latviskām vērtībām balstītas lietas. Savādāk sanāk kā ar tām Ziemassvētku eglēm Eiropā, kuras negrib likt pretimnākot musulmaņiem.

    Te ir mūsu mājas, kas izveidotas un balstītas uz latviešu valodu un latviskām vērtībām, un tiem, kas te grib dzīvot, tās ir jāievēro un jārespektē. Ja nē, lai brauc uz savu pirmdzimteni un tur atzīmē savus svētkus un visas citas lietas valstiskā līmenī.

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > lismanis 07.12.2012. 14.25

    Aga, multeni par alni un visiem, kas sāk viņa ragos dzīvot atceries? ” A, я здесь живу”,- teica izbrīnīts lācis, kas kopā ar zīlītēm, kurmīšiem, zaķīšiem un pelītēm bija ierīkojies alnim uz kakla (burtiski gan – uz ragiem). Jo tā tak ir ērtāk un vieglāk – pašiem nav no mednieku suņiem jābēg, alnis aiznesīs.
    Tā arī tie mūsu nelūgtie ciemiņi – Krievijā ar viņas milzīgo kriminālu, “bespredelu” un korupciju, kāda mums pat sapņos nav rādījusies, – dzīvot negrib, bet ap… (trūkstošo vari pats papildināt) Latviju un latviešus gribas ļoti. Kauns atzīt, ka latviešu valsts ir daudzkārt labāka, taisnīgāka un, kas visvairāk kremt, civilizētāka par viņu roģinu, ar ko nabassaite nav pārrauta. Un nestāsti, ka šeit viņiem ir mājas. Viņiem šeit ir dzīvesvieta – “место жительства”. Mājas man un normāliem cilvēkiem ir vieta, kur ir mana sirds, ko es mīlu un cienu un necenšos pakļaut un pārveidot pēc sava ģīmja un līdzības.

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > lismanis 07.12.2012. 13.35

    Dzeri, ja kāds atnāk dzīvot manā mājā, es pret viņu izturos, kā pret līdzvērtīgu. Līdz brīdim, kad sāk jau man uzspiest savas paražas, dzīvesveidu, vērtības… vienalga ko. Kad tas notiek, man viņam ir jāatgādina, ka tā ir mana māja un, ja nepatīk, lai meklē citur, kur dzīvot. Tik vienkārši.

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > lismanis 07.12.2012. 11.31

    dzeri, mājas ir visiem, bet uz mūsu vērtību pamata. Tāpat kā Eiropā mājas ir visiem tur dzīvojošajiem, bet uz Eiropas vērtību pamata, un nav nevienam tur tiesību prasīt nelikt Ziemassvētku egles, lai kādam nāktu pretim, jo tās ir Eiropas vērtības, kurām no citurienes iebraukušajiem ir jāpakļaujas.

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

dro 07.12.2012. 10.25

Slīcējs ķeras pie salmiņa, Zatlers – pie pareizticīgo Ziemassvētkiem. Ja izdosies, nākotnē varēs domāt par Ramadanu.

+20
-7
Atbildēt

27

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 14.12

    Tas, ka Kremlis un pareizt. bazn. ir cieši saistīti, zina visi, nu un tad?
    Manuprāt, ja iedos to brīvdienu, nekas nemainīsies, būs viens arguments Kremlim mazāk, un lojalitāte šai valstij lielāka.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 10.43

    Pareizticīgie te dzīvoja gadu simteņiem, tā ir tradicionalā reliģija Latvijā, viņi arī ir kristieši, kāds tam sakars ar ramadanu un musulmaņiem?

    +5
    -17
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 13.51

    Nu jau gan, pareizticīgo 90% nedomā ne par kādu politiku vai kalpošanu Kremlim vai vēl kādam, un viņu atzīšana, kā līdzvērtīgus katoļiem, tikai stiprinātu šo valsti un šīs iedz. daļas simpātijas valdībai, taisni neatzīšana ļauij Kremlim spekulēt uz to, manuprāt, tas ir pašsaprotamas lietas, dīvaini, ka mums te kas līdzīgs paranojai – ļausim viņiem svinēt savus svētkus, būs Kremļa uzvara.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Janis > dro 07.12.2012. 11.42

    Lielākajā Latgales “pirmvalstī”, Jersikā, 13. gs. bija ievērojams pareizticīgo skaits.
    Un tie nebija iebraucēji, bet rezultāts tam, ka vairāki Jersikas valdnieki bija pārgājuši pareizticībā.
    Vēlāk krustneši centās pareizticīgos pievērst “vienīgajai pareizajai”, jeb katoļticībai, bet tas nebija diez ko sekmīgi līdz laikam, kad Latgali iekaroja poļi.
    http://lv.wikipedia.org/wiki/Jersika

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 15.49

    Kremlis spēlē dambreti, un arī neplāno uz priekšu vairāk, kā vienu gājienu.
    Mums būtu jāspēlē šahs, bet, mēs to tik vien varam, kā spēlēt ar Kremli to dambreti, un arī tikai atbildēt uz Kremļa gājieniem, šahisti mūsu politiķu starpā nav, un, ja kāds parādās – dambretes spēlētāji momementā sāk kliegt – kā viņš te staigā, kas tie par gājieniem, mums tak jāvadās tikai un vienīgi no tā, kā spēlē Kremlis!
    Ar to gribu pateikt, ka darīt “par spīti” Kremlim ne vienmēr ir pareizi, jādomā stratēģiski, nevis taktiski vai situatīvi.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 21.24

    Var manīt, ka, ka šahu nespēlējat, šahs prasa domāšanu, nevis emocijas.
    Citādu viedokli paciest nespējat, uzreiz pārejat uz personiskiem uzbraucieniem un epitetiem.
    Nu, sievietēm pārliekā emocionalitāte, saprotams, piedodama, kaut žēl, ka tik ļoti ņemat pie sirds visu to politiku, mierīgāk pret to jāizturas, ģimene, bērni, utt. – tas ir galvenais dzīvē.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 07.12.2012. 22.32

    Un kur tad tu manā komentā pamanīji tādu norādījumu, ja vienīgais, ko pateicu – nevajag visu uztvert tik emocionāli?
    Atkal jau atrodi to, kas vispār nav, tāpat, kā visur saskati tos ienaidniekus un apdraudējumu, grūta tev dzīve.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 08.12.2012. 07.44

    Nu tu, Ino, noteikti esi Dzeržinskis, vai, varbūt, Jagoda vai Berija – nemitīgi atklāj jaunus un jaunus spiegus un tautas ienaidniekus, esi modrs arī turpmāk, Dzimtene tevi neaizmirsīs!

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    kristrun > dro 07.12.2012. 18.11

    Vajag drusku šķirot arī, ko tu lasi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 07.12.2012. 21.56

    dzeris49
    “Mums būtu jāspēlē šahs”

    Šahu spēlēja latviešu Leģionāri un ja nebūtu brutāli iejaucies vēl viens spēlētājs ar lielu kuvaldu, no fašistisko izdzimteņu impērijas smakas vairs nebūtu

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 08.12.2012. 09.49

    dzeris49. Nu ko tu tā ironizē par slepkavām – neveiksminiekiem, kuri bija tās pašas ideoloģijas nesēji, kuru ar tādu pacilājumu atceras 9. maija svinētāji? Fašisti /urlu terminoloģija/svin uzvaru pār fašismu! Kas var būt vēl lielāks farss?:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 08.12.2012. 00.04

    betijacelmale
    “kā Latvijā uzlabojās dzīve pēc robežlīguma ar Krieviju noslēgšanas?”

    Dzērim uzlabojās pašsajūta. Tagad atkal ir sākušās “lomkas” kuras atvieglot varētu pravoslavnutijie ziemassvētki, vai nelegāļiem piešķirtās privilēģijas vēlēt pašvaldības.
    Uz visu latviešu salādēšanu lopu vagonos un izvešanu uz Sibīriju, viņš vēl necer.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 07.12.2012. 11.46

    j_zalitis
    Netiražē melus, nelieti!!!

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > dro 08.12.2012. 00.12

    j_zalitis, dzeris49. Te nu darbs Milleram, lai atšifrētu, kurš no jums ir Štirlics, kurš radiste:)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dro 07.12.2012. 15.37

    Dzeri, par to “nemainīsies” es uzticos Kremļa politikas plānotājiem. Pats taču kiriļicā lasāt?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dro 07.12.2012. 14.08

    Dzeri – nevis „paranoja” par to, ko domā daži krievi Latvijā, bet atvērtas acis uz to, kas notiek un tiek plānots Krievijā.
    To, cik precīzi tie plāni te īstenojas, var redzēt gan šajā diskusijā, gan nupat precīzi izpildītajās Lindrmaņa aktivitātēs par Latgali, gan ZZS+SC+NA svētajā karā par latu – viss kā no grāmatas.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 07.12.2012. 23.22

    Vai man ir grūta dzīve, jo ir liela ģimene? :))
    Man ir laba dzīve, bet tu tā arī neatbildēji man un (ceru) vēl citiem interesentiem – kā Latvijā uzlabojās dzīve pēc robežlīguma ar Krieviju noslēgšanas?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > dro 07.12.2012. 21.07

    betijacelmale _…Ko, izņemot “ēzeļa ausis” esam dabūjuši? Šahist…_
    ~~~
    pareizi Betij, – shahists grjobanijs.
    zini, dazhreiz liekas ka vinsh dzivo talu no realitates, varbut tiesham ir aptaurets ka shita dzejniece kas prasa mazliet milestibas. ievero, skatiens tai reali vajpratigs:
    http://www.ir.lv/2011/12/21/mazliet-milestibas
    _Anna Auziņa, dzejniece, Mazliet mīlestības
    “Vai papildu brīvdienas pareizticīgo Ziemassvētkos šķeltu sabiedrību?”_

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 07.12.2012. 14.24

    ja iedos to brīvdienu, nekas nemainīsies, būs viens arguments Kremlim mazāk, un lojalitāte šai valstij lielāka. .

    __________
    ,,,,,,,,,,,, dai rubļ!-… tad busu lujals!

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dro 07.12.2012. 15.15

    dzeris: nekas nemainīsies, būs viens arguments Kremlim mazāk
    ————-
    tieši tā – nekas nemainīsies. Kremlim un tā 5. kolonnai Latvijā argumenti nekad neaptrūksies. Nepilsoņus legalizējām, okupantus atstājām, no Abrenes atteicāmies… veco robežlīgumu nepieminējām… Kas vēl?

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > dro 07.12.2012. 10.51

    Nu kādi pareizticīgie te dzīvoja gadsimtiem? Daži cilvēki, kādi tirgotāji iebraukušie, bet ne kaut cik nozīmīgs skaits iedzīvotāju, kaut vai viens procents.

    Un vispirms parādījās vecticībnieki, kad šos Nikons dzenāja Krievzemē, un tikai ar Krievijas varas ienākšanu Latvijā pirms pāris gadsimtiem, parādījās arī pareizticības piekritēji lielākā skaitā, pie tam daļu piespieda iestāties pareizticībā (bija brīdis, kad savādāk cilvēki faktiski varēja palikt ārpus sabiedrības, ja nepārgāja pareizticībā, laikam Latgalē tāda politika bija vienu brīdi).

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 07.12.2012. 11.40

    dzeris49
    Bizantijas sātanisko ideoloģiju, t.s. pravoslāviju, Latvijā ievazāja grāfa Šeremetjeva karapūļi un tās vārdā ir pastrādāts vairāk noziegumu kā visu pārējo ideoloģiju vai reliģiju vārdā.
    Zatlers tiem droši var pievienoties, jo no elles mokām viņam tāpat vairs neatpirkties.
    http://ipvnews.org/3rd_column/images/528.jpg

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 07.12.2012. 22.02

    Ko tu ar to gribēji teikt? Ka sekošana politikai ir “stiprā” dzimuma prioritāte? :))
    Dzeri, tu – lielais liberālis un visu apdalīto un nepatiesi apvainoto aizstāvis – norādi man, ka mana vieta virtuvē pie katliem un pie netīrās veļas bļodām? :)) Un kā tad paliek ir ar dzimumu līdztiesību? :))
    Stipri smieklīgi, dzeri:))
    Tev par lielu sarūgtinājumu, man ir gan ģimene, gan bērni un mazbērni. Un prieku dzīvē ir daudz vairāk par skumjām. Ko arī tev novēlu… :))

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 07.12.2012. 10.48

    dzeris49. Painteresējies, Rīgā musulmaņiem ir seni kapi.

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dro 07.12.2012. 12.25

    Ne visi ortodoksi pasaulē turas pie vecā kalendāra. Te runa ir par Krievijas agresijas sastāvdaļu – specifiskās politiski angažētās reliģijas pravoslāvisma izplatīšanu un stiprināšanu. Kaut minimāla pravoslāvu laika skaitīšanas ieviešana Latvijā ir atklāti aprakstīta krievu imperiālistu plānos kā nepieciešams solis Lielkrievijas atjaunošanai. Kalpojam apzinīgi?

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > dro 07.12.2012. 12.34

    j_zaliti! Jums piemīt apbrīnojama lasītprasme! Pārlasīju Jūsu norādīto atsauci un – nekā! Ne vārda par pareizticību. Par bīskapu Albertu un zobenbrāļiem gan. Jūsu komentārs laikam domāts lētticīgajiem, kam slinkums atvērt vietni, lai pārliecinātos, kā tad īsti ir.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 07.12.2012. 19.45

    Поддавки ir tā gudrā spēle, ko aicini spēlēt ar Kremli? Tad jau pēc Abrenes un robežlīguma mums te paradīzei zemes virsū bija jēiestājās, tik “meistarīgi” atdevamies. Ko, izņemot “ēzeļa ausis” esam dabūjuši? Šahist…

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu