Azerbaidžāņu digitalizētāji • IR.lv

Azerbaidžāņu digitalizētāji

8
Jānis un Dāvids Mitrēvici ir Dd Studio līdzīpašnieki, taču viņu komandā ir ap desmit cilvēku.
Ieva Alberte

Tēva un dēla Mitrēvicu uzņēmums Dd Studio iekārtojis muzejus Azerbaidžānā un raugās Kazahstānas virzienā

Melno tēju pēdējo četru gadu laikā Jānis un Dāvids Mitrēvici dzer vairāk. Jo Azerbaidžāna ir islāma zeme, un biznesa tikšanās laikā tējas dzeršana ir ierasts process. Ap 70% no Mitrēvicu vadītās Dd Studio padarītā ir eksports uz Azerbaidžānu. Viņi veido ekspozīcijas, iekārtojot muzejus ar stendiem, skārienjutīgiem ekrāniem, videosienām. Dd Studio ir saīsinājums vārdiem «digitālais dizains». Jānis ir radošais direktors, Dāvids – direktors. Viņi arī firmas līdzīpašnieki.

Dāvids Mitrēvics beidzis LU ekonomistus un vienīgais ģimenē nav mākslinieks. Tādi ir mamma Ieva Iltnere, brālis Miks, viņa sieva Kristīne Kursiša, tētis Jānis Mitrēvics.

«Neesmu konservatīvs,» Jānis stāsta, kāpēc līdz ar datoru parādīšanos Latvijā tie viņu ieinteresēja. Mākslinieki, kuri vīpsnāja: «Tas jau nav nekas īsts, tā taču mašīna,» pēc pāris gadiem saprata, ka jāiet līdzi laikam. To zināja Edgars Vērpe, tolaik Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas vadītājs, tāpēc aicināja palīgos ar padomu, kā moderni un digitāli iekārtot mākslas skolu. Jānis atrada cilvēkus, kuri prata strādāt ar video, animāciju, 3D. Lēnām veidojās komanda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu