Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Komisijas atbildīgās iestādes vispirms vērtēs Latvijas puses piedāvājumus un tad paziņos lēmumu par iespēju jaunajiem vilcieniem paredzētos, bet neizlietotos Eiropas Savienības līdzekļus izmantot citiem mērķiem, otrdien informēja EK pārstāvniecība. Satiksmes un Finanšu ministrijas pārstāvji otrdien bija devušies uz Briseli, lai tiktos ar EK Reģionālās politikas direktorāta pārstāvjiem un runātu par iespēju pārdalīt jaunajiem vilcieniem paredzētos ES līdzekļus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš rosina palielināt sodus par necieņas izrādīšanu valsts simboliem un pirmdien nosūtījis Saeimas prezidijam attiecīgus grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Likumprojekts paredz noteikt atbildību par necieņas izrādīšanu ģerboņiem, kas iekļauti valsts simbolu kopumā.

Rīgas apgabaltiesa pirmdien piesprieda trīs gadu un sešu mēnešu cietumsodu Marekam Laizānam, kurš apsūdzēts par dalību 2009.gada 13.janvārī Vecrīgā notikušajos grautiņos. Laizāns Vecrīgā demolējis pašvaldības policijas automašīnas, dauzījis skatlogu stiklus un aplaupījis dzērienu veikalu. Par dalību masu nekārtībās tika celtas apsūdzības aptuveni 70 cilvēkiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu