Ķīna netīkama raksta dēļ nobloķē piekļuvi „New York Times” • IR.lv

Ķīna netīkama raksta dēļ nobloķē piekļuvi „New York Times”

61
Ķīnas premjerministra Veņa Dzjabao ģimenes bagātības shēma. Ekrānšāviņš no www.nytimes.com

ASV medija žurnālisti izpētījuši – Ķīnas premjera ģimene ir miljonāri, nevis pieticīgas pelēcības

Ķīnas cenzori piektdienas rītā bloķējuši internetpiekļuvi Amerikas laikrakstam „The New York Times“, jo tas publicējis pētījumu par Ķīnas premjerministra Veņa Dzjabao ienākumiem, vēsta „The New York Times”.

Laikrakts izpētījis arhīva materiālus no 1992. līdz 2012.gadam un konstatējis, ka Veņa Dzjabao ģimenei pieder 2,7 miljardi ASV dolāru. Savukārt Ķīnas vara savam premjeram veidojusi tāda cilvēka tēlu, kuram dzīvē pietiek ar pašu mazumiņu, kurš cīnās ar korupciju un ļaunprāšiem paša partijā.

Ķīnas cenzori līdztekus „The New York Times” interneta portālam slēguši piekļuvi arī visiem internetpārlūkiem, ja tiek meklēts „The New York Times” nosaukums ķīniešu un angļu valodā, kā arī ja to dara ķīniešu sociālajā tīklā, kas līdzīgs Twitter Sina Weibo. Turklāt gan no Sina Weibo, gan no cita Ķīnas sociālā tīkla Tencent Weibo dzēsti „The New York Times” konti, paziņojot, ka to lietotājs „neeksistē”, ziņo AFP.

Abos sociālajos tīklos, pēc AFP ziņām, bloķēta arī meklēšana uz premjerministra Veņa Dzjabao, viņa sievas un dēla vārda. Kā atzīmē ziņu aģentūra, parasti gan šajos tīklos Ķīnas valsts vadītāju vārdi tiekot bloķēti tāpat.

„The New York Times” savu Ķīnas izdevumu klajā laida šogad jūnijā. Laikraksta internetportālā tiek publicēti gan tulkoti, gan oriģinālraksti. Izveidojot online versiju ķīniešu valodā, „The New York Times” paziņoja, ka izdevuma publikāciju saturu negrasās pieslīpēt pēc ķīniešu cenzoru prasībām pat tad, ja daļa materiālu nebūs pieejami lasītājiem.

Ķīnā jau liegta piekļuve tādiem globālajiem sociālajiem tīkliem kā Facebook un Twitter, savukārt, lai reģistrētos vietējos analoģiskos tīklos, jāinformē varas iestādes, paziņojot savu īsto vārdu.

 

Komentāri (61)

janis 26.10.2012. 13.55

Diivaini, ka aviizes blokjeesjana ir sjiis zinjas virsraksts, pirmkaart, taapeec, ka nav iisti skaidrs, vai lapa tiesjaam blokjeeta http://shanghaiist.com/2012/10/26/the_new_york_times_might_or_might_n.php un, otrkaart, NYT raksta saturs pats par sevi ir visnoziimiigaakaa zinja sjajaa gadiijumaa un paredzamaa kjiinas ugunsmuura administratoru reakcija uz to tikai taads tresjaas noziimes piedziedaajums.
Atbildot uz Dzjera pirmo komentaaru, bagaatiiba tiesjaam nav nekas nelikumiigs, tachu korupcija gan, un staasts ir ne jau par smagi straadaajot godiigi nopelniitu naudu.

+2
0
Atbildēt

0

Timurs Čuntonovs 26.10.2012. 15.11

Par Ķīnas inmperatoru godīgumu jau sen viss zināms. Žēl tikai, ka šie miljardieri pagaidām vēl nav patriekti no okupētās Tibetas

+2
-1
Atbildēt

0

dzerkaleliva 26.10.2012. 12.43

Nav nekā nosodāma un Ķīna rullē, bet „New York Times” tas gan ir slikti, jo tur taču visi tie Latvijas izsmējēji piestrādā, kā Krūgmans piemēram.
Tā kā Vienotības oficiālā līnija ir par Ķīnu un pret NYT.
————————————–
Te vēl viens Ķīnas vadības dzīves veida apskats.
Skandāls: politiķa dēls iet bojā avārijā pikantos apstākļos. FOTO
http://img8.kasjauns.lv/objs/news/lv/images/w_image_1346836087634_61179.jpg
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/93115/skandals-kinas-komunistiskas-partijas-politika-dels-iet-boja-avarija-pikantos-apstaklos-foto

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu