Disciplinārkolēģija rosina Saeimu atcelt no amata tiesnesi Strazdu • IR.lv

Disciplinārkolēģija rosina Saeimu atcelt no amata tiesnesi Strazdu

7
Tiesnesis Ziedonis Strazds. Foto: Inga Kundziņa, LETA

Tieslietu ministrs Zemgales priekšpilsētas tiesnesi jau atstādinājis no amata

Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien nolēma rosināt Saeimai atcelt no amata Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesnesi Ziedoni Strazdu, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka Tiesnešu disciplinārkolēģija pirms nedēļas, izskatot Strazda disciplinārlietu, nolēma ieteikt tieslietu ministram Jānim Bordānam (VL-TB/LNNK) līdz galīgā nolēmuma pasludināšanai atstādināt Strazdu no tiesneša amata pienākumu izpildes. Ministrs rīkojumu ir parakstījis, un tas ir stājies spēkā.

Kā iepriekš norādīja Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe, uz lietas izskatīšanu tiks aicināti Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas darbinieki. Pēc Dzalbes teiktā, tie daži dokumenti, kas bija nonākuši kolēģijas rīcībā līdz lietas izskatīšanai, neesot bijuši pietiekami, tāpēc iepriekš bijis nepieciešams pasludināt pārtraukumu papildu ziņu ieguvei, lai varētu disciplinārlietu izskatīt pēc būtības.

Tāpat Tiesnešu disciplinārkolēģija iepriekšējās sēdes laikā izlēma pieprasīt papildu dokumentus no KNAB.

7.augustā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji tiesnesi Strazdu aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Šajā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīta arī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide. Pret viņu disciplinārlieta netika rosināta.

Abiem tiesnešiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, un viņi abi neilgi pēc liecību sniegšanas KNAB saslima. Tikmēr KNAB šajā lietā turpina izmeklēšanu.

Ministrs disciplināro lietu pret tiesnesi Strazdu ierosināja 21.augustā. Iepriekš Tiesnešu disciplinārkolēģija Bordāna ierosināto lietu nosūtīja atpakaļ tieslietu ministram, lūdzot novērst trūkumus un izpildīt Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 3.panta 2. un 3.daļas prasības. Ministrs toreiz pauda bažas, ka šādā veidā tiek novilcināta lietas izskatīšana, jo, pēc viņa domām, lietas materiālos bija viss nepieciešamais disciplinārlietas izskatīšanai pēc būtības.

 

Komentāri (7)

dace_ampermane 26.10.2012. 14.03

Acīmredzot strazds nav haizivs tiesu sistēmā, ja rosina atcelt. Lielajiem banditiem ķerties klāt nav aknas.

+4
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 26.10.2012. 15.49

Nabadziņš nav jau nekāda Muižniece

+3
0
Atbildēt

0

mary75 26.10.2012. 18.39

Tāpēc jau viņam nav jādod prēmija, ka nav no lielākajiem blēžiem.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu