Ja valdība kritīs, to būs lēmuši citi • IR.lv

Ja valdība kritīs, to būs lēmuši citi

7
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars. Foto: Evija Trifanova, LETA
Anita Brauna

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars noliedz mērķi gāzt valdību un apgalvo – apvienību vada tikai cēla interese uzlabot demogrāfiju

Šīsnedēļas pirmdienas pusdienlaikā no Nacionālās apvienības (NA) kategoriskuma vairs nav ne miņas. Vēl pagājušajā nedēļā norībinājis, ka būs jauna valdība, ja šī nepiešķirs naudu apvienības sauktajiem demogrāfijas pasākumiem, tās Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars tagad runā citu valodu: «Mēs darīsim visu iespējamo, lai tā nenotiktu.» 

Par to, ka valstī viss mierīgi, liecina jau fakts, ka Dzintars uz pusdienām ir ieradies – pirms tam viņš brīdināja, ka ārkārtas situācijā tās var atcelt. Pēc deputāta ierosinājuma tiekamies bārā Garāža. «Saeimas tuvumā nav daudz vietu, kur netraucēti aprunāties,» viņš saka, kad meklēju sakarības ēstuves izvēlei un ieraugu pie bāra sienas plāksni Parking for Latvians only (autostāvvieta tikai latviešiem – angļu val.). Garāžas ēdienkarte gan ir pavisam «multikulturāla», un tāda ir arī Dzintara izvēle – viņš pasūta pastu ar dārzeņiem un kazas sieru. 

Šī nav pirmā saruna, kurā viņam jātaisnojas par demogrāfijas ultimāta patiesajiem mērķiem, šo jautājumu uzdevuši arī koalīcijas partneri. Tas Dzintaram šķiet gan smieklīgi, gan bēdīgi, jo «visiem a priori ir skaidrs – ja tu esi politiķis, tad tev nekādā gadījumā nevar būt cēla interese». «Katram pilsonim ir tiesības ticēt vai neticēt. Es varu teikt to, ka NA nav nekādu citu uzdevumu, kā risināt tās lietas, kuras mēs pašlaik uzskatām par ļoti svarīgām un esam solījuši vēlētājiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu