Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Otrdien 37 Rīgas domes koalīciju veidojošie Gods kalpot Rīgai un Saskaņas centra deputāti vienojās 2013.gada pašvaldību vēlēšanās veidot kopēju sarakstu. Kopējā saraksta mēra kandidāts būs SC līderis un pašreizējais domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Domes valdošajā koalīcijā pašlaik ir 24 SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kuri tagad pārstāv vicemēra Andra Amerika jaundibināto partiju GKR.

Septembrī Saeimas vēlēšanās par Saskaņas centru būtu gatavi balsot 20,5% respondentu, liecina Latvijas faktu aptauja. Otrā populārākā partija septembrī bija Vienotība, par kuru būtu balsojuši 15,1% vēlētāju. Par Zaļo un Zemnieku savienību parlamenta vēlēšanās būtu gatavi balsot 7,9% pilsoņu, bet par Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK – 7,2%.Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Par valdības koalīcijas Reformu partiju balsotu 3,5%.

Aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu policija aizturējusi pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu, kurš pašlaik ir atstādināts no amata. Policija arī veikusi vairākas kratīšanas. Rīgas vicemērs, RN kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks pavēstīja, ka otrdien pieņemts lēmums Kavacu un otru atstādināto RN amatpersonu Almeru Ludviku izslēgt no partijas Gods kalpot Rīgai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu