Gribēja nakšņot skeitparkā • IR.lv

Gribēja nakšņot skeitparkā

7
Foto no Parbmx.com arhīva
Ieva Alberte

Izpildot BMX frīstaila triku, šovasar Ventspilī nomira Artūrs Griķis (17). Viņa vecāki Ieva un Aivars vairs nejautā, kāpēc tā notika. Tagad Griķu ģimene vāc ziedojumus trīsgadīgā dēla Alberta ārstēšanai

Vistas gaļa sinepju, medus un cidoniju marinādē. Tāds šašliks top Griķu ģimenes mājā netālu no Jaunciema. Ieva veikli maisa gaļu lielā bļodā, vīrs Aivars žigli padod vajadzīgās sastāvdaļas. Viņi darbojas klusi, ātri un saskaņoti. Viens otru nepamāca ar frāzēm «ne jau to es tev teicu padot», «vai tad neredzi, ka jāpietur». Jau pēc brīža Aivars sēdīsies auto un vedīs šašliku uz Jēkabpili. Tur ar šašliku mielosies rallija dalībnieki. Abi Griķi strādā ēdināšanas jomā.

Paveikuši darbu, viņi var atsēsties. Atvērti, labsirdīgi un gaužām noguruši. Viņi rāda ģimenes albumus: lustīga dzimšana diena ar zirga pajūgu un dzīvo mūziku, bērnu pirmās skolas dienas. «Te Artūriņa pirmie Jāņi, pirmoreiz sieru ēd,» rāda tētis Aivars. «Te viņš ar radu meiteni,» mamma piebilst. Artūrs ir Griķu pirmais bērns. Pagājušajā nedēļā viņam būtu palikuši 18 gadi.

Griķi iepazinās, kad mācījās 7.klasē internātskolā Saldus pusē. Ieva ir no tuvējās Šķēdes, bet Aivars no Rīgas uz skolu atsūtīts disleksijas dēļ. «Atceros, braucām ar klasi ekskursijā un sēdēju Aivaram klēpī. Skolotāja sargāja, lai tik nelienam kopā teltī,» Ieva stāsta, ka viņi, 8.klases kolēni, tomēr tai teltī ielīda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu