Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Bijušajam Aizsardzības ministrijas Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras direktoram Valdim Pavliņam par 20 000 latu kukuļa ņemšanu būs jāiet cietumā. 2010.gada 20.decembrī tiesa atzina Pavliņu par vainīgu kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un piesprieda viņam piecu gadu un sešu mēnešu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Senāts otrdien noraidīja viņa aizstāves iesniegto kasācijas sūdzību.

KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā. Ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvajām darbībām. Kratīšana veikta departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas (attēlā) kabinetā. Aizturētas vairākas personas.

Satversmes tiesa nesniegs atzinumu par likumprojekta Grozījumi Pilsonības likumā atbilstību Satversmei, ko bija lūgusi Centrālā vēlēšanu komisija.  ST norāda, ka nedrīkst dot atzinumus par normatīvo aktu projektiem. Septembra sākumā CVK iesniegti 12 779 paraksti ar mērķi rīkot referendumu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu