Elīna, Līga un Linda, Pussy Riot atbalsta akciju rīkotājas • IR.lv

Elīna, Līga un Linda, Pussy Riot atbalsta akciju rīkotājas

7
No kreisās: Linda Medene, Elīna Feldberga, Līga Strazdiņa.
Inta Lase

 

Bija «pārāk liels klusums», tāpēc trīs draudzenes Elīna, Līga un Linda izdomāja, ka pirms Mumiy Troll koncerta pie Arēnas Rīga vajadzētu vākt parakstus Krievijā notiesāto pankrokeru Pussy Riot atbalstam. Minūtes laikā, meiteņu uzrunāti, astoņi cilvēki parakstīja prasību atbrīvot mūziķes. «Ja būtu kaut desmit minūtes, būtu pilnas lapas,» pārliecināta Linda. Taču nezīlējam, kā būtu, ja būtu, jo jau pēc minūtes klāt bija apsardze un policija. Meitenes aizturēja. Policisti un apsargi bijuši ļoti pieklājīgi. «Jau braucot trolejbusā uz arēnu, adrenalīns bija tāāāds…,» atceras Līga. Bet Elīna atzīstas: «Zināju, ka viss kas var notikt.» Bija pārrunas ar policiju un nedalīts draugu atbalsts.

Šonedēļ notika otrā meiteņu rīkotā akcija – diskusija un tam sekojošs labdarības koncerts klubā Nabaklab. Savāktos līdzekļus viņas pārskaitīs Pussy Riot atbalsta fondā. Lai kāda būtu summa, meitenes uzskata – par vārda brīvības pārkāpumiem Krievijā nevar klusēt. Starptautisko attiecību maģistrantūrā studējošā Linda atzīstas: «To man tētis ieaudzinājis – malā nevar stāvēt. Ja kaut kas nav pareizi, man vienmēr ir jāiesaistās!» 

Tikpat kaujinieciska dzīves filozofija ir arī Elīnai un Līgai. Elīna savulaik organizēja studentu protestus, kad lēma par Kultūras koledžas un Kultūras akadēmijas apvienošanu. Arī Līga negrasās sūkstīties: «Es uzskatu, ka visas tās [valstiski] nepareizās lietas var sakārtot – tikai jāstrādā, un no darba man nav bail.» Viņa studē tieslietas, strādā un aktīvi darbojas jauniešu organizācijās. Par saviem vienaudžiem, kurus vairāk par politiku interesē ballītes, Līga izsakās samiernieciski. «Saprotu, ka politiskās aktivitātes nav domātas visiem.» Bet Linda atsaucas uz Jura Podnieka leģendāro filmu Vai viegli būt jaunam? «Nē, tas nav viegli! Un padarīt pasauli labāku nav pirmais, ko jaunietim ienāk prātā darīt. Vispirms jāatrod sevi,» – tā Linda. Bet Elīna piebilst: «Mums apkārt ir cilvēki, kuri iedrošina un atbalsta!» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu