Ušakova banāni • IR.lv

Ušakova banāni

6
Pauls Raudseps

Zīgerists par dalītajiem augļiem maksāja pats. Par Nila brīvbiļetēm maksā citi

Kam gan nepatīk kaut ko saņemt par velti? Tas taču ir tik cilvēciski – daudz nedomājot paņemt kādu labumu, kurš mums ar smaidu tiek piedāvāts par brīvu. 

Taču, kā vēsta sena patiesība, bezmaksas siers ir atrodams tikai peļu slazdos. Pirms pieduram purniņu, kārtīgi jāpadomā, kādas var būt sekas mūsu vēlmei nedaudz paskrubināt trekno kumosiņu.

Šādas pārdomas radās, pirms dažām dienām lasot, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs aizvien apsverot iespēju ieviest Rīgā bezmaksas sabiedrisko transportu. Virzība uz to iezīmēta jau ar jaunā skolas gada sākšanos, kad dome atlaida braukšanas maksu visiem Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem. Viņi piebiedrojās nestrādājošajiem pensionāriem, kuriem šī Saskaņas centra vadītā dome pirms diviem gadiem sagādāja braukšanu par brīvu. Ir arī vairākas citas grupas – invalīdi, represētie, bāreņi, pirmsskolas vecuma bērni -, kuri atbilstoši valdības noteikumiem var izmantot bezmaksas transportu, un Rīgā vēl dažas iedzīvotāju kategorijas (skolotāji, studenti), kuri saņem atlaides.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu