Referenduma gaidās • IR.lv

Referenduma gaidās

32
Māris Bišofs

Komentāri (32)

ilmisimo 31.08.2012. 12.05

Latvijas tauta ar 2012. gada 18. februāra aktu skaidri paudusi savu viedokli, ka Latvijā konstitucionāli nav iespējami tie scenāriji, kas šobrīd norisinās Ukrainā.[ 23 ] Tagad Latvijas politiķiem un juristiem jānodrošina Latvijas tautas paustās gribas precīza īstenošana un nostiprināšana ikdienas politikā.
http://politika.lv/article/viena-valoda
____________________
atkārtojam vēlreiz:

Tagad Latvijas politiķiem un juristiem jānodrošina Latvijas tautas paustās gribas precīza īstenošana un nostiprināšana ikdienas politikā

Dzirdat, politiķi?

+9
-3
Atbildēt

1

runivs 31.08.2012. 13.15

Politologs Ijabs par referendumu māniju: “Nu ko – uz priekšu, tēvu zemes dēli! Vēl mirklis, un Latviju beidzot varēs pilnībā pārvaldīt ar sabiedriskās domas aptauju palīdzību. Un tad mūs beidzot sagaidīs referendumi par pilsonības nulles variantu, par izstāšanos no riebīgās, elitiskās Eiropas Savienības, un par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu Pārdaugavā, un citām konstruktīvām idejām. Tauta jau vienmēr zinās labāk, kā šajos jautājumos pareizi jārīkojas.” (sk.Delfi, 30.08.)

+10
-4
Atbildēt

4

    ilmisimo > runivs 31.08.2012. 16.57

    >ilmac

    jauki,ka šeit komentējat.

    tomēr:

    Vai nebūtu laiks kādam plašākam skaidrojumam- kas īsti notiek parlamentā un kādēl Jānā Plepa teiktais
    http://politika.lv/article/viena-valoda
    paliek deputātu vairākuma nesadzirdēts?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > runivs 31.08.2012. 19.12

    >ilmac

    Paldies.

    Un kā prognozējat tālāko procesu-viss CVK ziņā?

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > runivs 31.08.2012. 22.55

    ilmac. Vai Jums politologs, kurš slavē SC saimniecisko politiku Rīgas domē, ir autoritāte? Es arī nesaprotu, kādēļ vairs neder noteikumi referendumu rīkošanai, kam iniciators bija JL? Ja pareizi atceros, tad kritēriji būtu bijuši ar vēl zemāku slieksni, ja ZZS un TP nebūtu pretdarbojušās. Kas notiks, ja gadījumā V nomainīs SC un tautai būs atņemtas iespējas referendumā paust savu gribu? Varu atgādināt notikumus ap KNAB, kad Repše laikam bija iedomājies uz mūžu ieņemt MP vietu, bet pēc tam nāca Kalvītis…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    runivs > runivs 31.08.2012. 18.00

    Ja tautas nobalsošanai tiek piedāvāts patiešām Latvijas valstiskumam izšķirošs jautājums, tad Satversmē prasītais nepieciešamais balsotāju kvorums ir sasniedzams.
    ===
    Šī ir vienīgā vieta, kur ir vērts kaut ko šad un tad uzrakstīt.Piekrītu Jānim Plepam. Tikai jāskatās kas un ko piedāvā. Kādai valsts institūcijai tas tomēr ir jāvērtē.
    Referendumiem jābūt par patiesi svarīgiem jautājumiem nevis ierocim, lai destabilizētu valsti. Mums patiešām jārunā par “aizsargāties spējīgo demokrātiju”. Šāda termina skaidrojums ir atrodams, piemēram, ECT Lielās palātas spriedumā Ždanokas lietā. Proti, valsts vara nevar mierīgi noskatīties, kad uzbrūk tās leģitimitātei.
    Piemēram, PCTVL piedāvātais likumprojekts par pilsonības nulles variantu, neatkarīgi no savākto parakstu skaita, ir lemts neveiksmei. Ja arī izdotos savākt vairāk kā 400 000 balsotāju un vairākums būtu “par”, gala rezultātā satversmes tiesa vienalga šo likumu par “0”variantu atceltu. Sākot no 2005.gada, ir bijuši vairāki Satversmes tiesas spriedumi, kuros skaidri un gaiši ir pateikts, ka masveida naturalizācija ir nepieļaujama.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dro 01.09.2012. 21.34

Kādreizējais TV šovu producents Viesturs Dūle ar abiem pārējiem topošās partijas “Skaistā nākotne” dibināšanas iniciatoriem pieņems jaunus vārdus, tāpēc viņiem būs jāmaina pase. Partijas atbalstītājiem un biedriem viņu piemēram nebūšot jāseko, apgalvoja Dūle.

Dūle turpmāk būšot Zuarguss, mūziķis Gustavs Butelis jeb Gustavo – Arstarulsmirus un režisors Aivars Čivželis – Jurgstulajstus. Pagaidām viņi nav oficiāli norādījuši, kā plāno mainīt uzvārdu, bet, kā liecina sociālajā tīklā “Facebook” pieejamā informācija, tie varētu būt attiecīgi Klororus-Zarmass, Arsujumfus-Tarus un Lajurgus-Urgurus.

“Ar šo soli mēs definējam savu attieksmi – kā jaunu un apzinātu savu dzīves sākuma posmu, kurā mēs vēlamies kalpot tautai, nevis valstij vai sistēmai,” pauda Dūle jeb topošais Zuarguss.

Arī daudzās filozofijās, mācībās un garīgajās praksēs šādi atzīmē jauna dzīves posma sākšanu. “Mēs paliekam, kas bijām, ar savu pieredzi, latvieši ar dažādu asiņu piejaukumiem, bet ar piešķirtu garīguma dimensiju mūsu rīcībai. Mēs savus vārdus veidojam paši, izmantojot numeroloģijas metodiku, atbilstoši tām kvalitātēm un īpašībām, ko vēlamies sevī attīstīt,” skaidroja Dūle.

+6
-1
Atbildēt

4

    ilmisimo > dro 02.09.2012. 15.44

    Dūle tikai ākstās, tas neizskatās nopietni. —_
    ___________________________
    Duomāju, ka lieta ļoti nopietna.

    Runā ,ka esot saņemta atbalstā vēstule no Maha Riši Gherryss64, kas kā zināms Gimalajuos vada ezotērisko Baltās Kuņas ordeni!

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 02.09.2012. 14.39

    lama. Manuprāt Dūle tikai ākstās, tas neizskatās nopietni.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 01.09.2012. 23.02

    pievienojies Zuargusa mācībai -dabūsi jaunu aci!

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 01.09.2012. 22.24

    Dūle turpmāk būšot Zuarguss…
    ________________________ Stājamies Zuargusa (uh,cerams pareizi uzrakstīju-izklausās tā kā pēc Lavkrāfta(Chtulhu)..vai Flana O”Braiena Selbī) partijā?

    Dabūsim jaunus vārdus un vis…

    Man jau škiet, ka dzirdu balsis no augstumiem….

    Zuarguss mūs pestīs no dzīļu radījumiem- Dagona baisīgās tautas!!!

    …„Zuarrgss – tas ir spēcīgas enerģijas vārds, kas darbojas kvantu līmenī,” žurnālam stāsta Viesturs…..
    Jau ar kuslaām maņām jūtu kā elektroni metas dancī ar pozitroniem un neironi infernāli poziconējas sinhrofazotrona modulētajā lohotronā, diskursu pavēršot narratīvā un narratīvu kongregacionējot turbulencēs, paceļuoties paradigmātiska marazmātisma emanatīvā transfēra lauka psihokvantificētās virsotnēs!

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu