Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība nolēmusi pārtraukt beztermiņa atbalstu atjaunojamajai elektroenerģijai,
arī gāzes koģenerācijas stacijām. Tādējādi tikšot novērsts elektroenerģijas tarifu pieauguma risks. Līdz 2016.gada 1.janvārim netiks rīkoti konkursi par tiesību iegūšanu pārdot biomasas, biogāzes, saules vai vēja elektro-stacijās saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros.

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas piedāvāto nodokļu parādu amnestijas kārtību, kas dos iespēju dzēst nodokļu parāda nokavējuma un 90% sodanaudu apmaiņā pret nodokļu pamatparāda samaksu. Tas būs vienreizējs pasākums, ko nodokļu administrētāji sāks 1.oktobrī un kam varēs pieteikties līdz 2012.gada beigām. Nodokļu atbalsta pasākumā varēs piedalīties nodokļu maksātāji, kuriem ir nesamaksāti nodokļu parādi, kas radušies līdz 2010.gada 1.septembrim.

Vācija uzskata, ka Latvija ir gatava kļūt par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsti un atbalstīs tās uzņemšanu šajā organizācijā, piektdien paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle. Latvija vēlas pievienoties OECD tās nākamajā paplašināšanās kārtā, kas varētu notikt 2013.gada maijā. Dalība šajā 34 attīstītāko valstu klubā piešķirtu Latvijai «kvalitātes zīmogu», uzsver Ārlietu ministrija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu