Biznesa lietussargi • IR.lv

Biznesa lietussargi

2
Foto — Imageforum/LETA
Inta Lase

No ciršanas izglābti koki un atbalsta īsziņas smēķēšanu atmetušiem darbiniekiem – tik dažādos veidos Latvijas uzņēmēji rūpējas par ilgtspēju 

Desmitiem uzņēmumu Latvijā noskaidro savas stiprās puses un saņem ekspertu ieteikumus problēmu novēršanai, iesaistoties ilgtspējas indeksā, ko jau trešo gadu veido darba devēju un darba ņēmēju organizācijas. Kopumā šogad savu uzņēmumu atbilstību starptautiski atzītiem ilgtspējas kritērijiem brīvprātīgi izvērtējuši 75 uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa (ap 80%) vērtēšanai pieteikušies jau atkārtoti. Viņu pieredze, stratēģiskus mērķus pārvēršot latos mērāmos ietaupījumos, apliecina – būt atbildīgam pret darbiniekiem, apkārtējo vidi un sabiedrību ir gan prestiži, gan izdevīgi. 

Pirmo reizi – platīns
Latvijas uzņēmumu ilgtspējas indekss ir iedvesmojies no pasaulē pazīstamākajiem piemēriem – jau 1999.gadā izstrādātā Dow Jones ilgtspējas indeksa, kura mērķis ir izsvērt investīciju drošību un prognozēt uzņēmumu akciju svārstības nākotnē, kā arī līdzīga britu korporatīvās atbildības indeksa. Līdzīgus mērījumus veic arī Igaunija un virkne citu Austrumeiropas valstu. 

Latvijas uzņēmumu vidējie rādītāji ik gadu šajā indeksā ir auguši, un 2012.gads ir pirmais, kad kāds no uzņēmumiem sasniedz visaugstāko – platīna – vērtējumu. Tas izdevies dzērienu ražotājam Aldaris, bet septiņi uzņēmumi ieguvuši zelta, 29 sudraba un deviņi bronzas godalgas, kuras rotā lietussargs kā atbildīguma simbols. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu