Kāpēc es iešu • IR.lv

Kāpēc es iešu

5
Džūdita Gārbere

Atbalstot vienlīdzību, Baltijas praidā šogad piedalīsies arī ASV vēstniecību vadītāji 

Cilvēktiesības ir neatņemamas – tās piemīt ikvienam neatkarīgi no tā, kas šis cilvēks ir vai kuru cilvēku mīl. Tāpēc es un ASV valsts sekretāres palīga vietnieks Tomass Melia, ASV vēstnieks Igaunijā Maikls Polts, kā arī daudzas citas amatpersonas, kas strādā ASV vēstniecībās Baltijas valstīs, šogad piedalīsimies Baltijas praidā. Tas ir pavisam vienkārši: mēs atbalstīsim vienlīdzību. 

Kopš 2009.gada janvāra ASV Valsts departaments Hilerijas Klintones vadībā ir īstenojis cilvēktiesību programmu, kura paredz aizsargāt arī lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēktiesības. ASV uzskata, ka ir jācenšas novērst vardarbību un diskrimināciju pret LGBT cilvēkiem visā pasaulē, it īpaši pret tiem, kam tamdēļ nākas pamest savas mājas vai valstis. 

Lai stiprinātu pilsoniskās sabiedrības grupas, atbalstītu cilvēktiesību aizstāvjus un veicinātu sabiedrības dialogu, Valsts departaments ir izveidojis valsts sekretāres globālās vienlīdzības fondu. Tā ir privātās un publiskās partnerības iniciatīva, lai veicinātu cilvēktiesību ievērošanu attiecībā uz  LGBT kopienu. Fonda trīs miljonu dolāru budžets tiek izmantots Valsts departamenta centieniem palīdzēt cilvēktiesību aizstāvjiem. Turklāt mēs labprāt sadarbotos arī ar citu valstu valdībām, korporācijām un fondiem, kuri vēlas atbalstīt šādas iniciatīvas. Kopš 2010.gada esam snieguši palīdzību vairāk nekā 40 LGBT aizstāvjiem 11 valstīs Āfrikā, Āzijā un Tuvajos Austrumos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu