Latvijas programmētāju komanda - 18.vietā pasaules labāko komandu konkurencē • IR.lv

Latvijas programmētāju komanda – 18.vietā pasaules labāko komandu konkurencē

27

Mūsu komandas rezultāts ir izcils, ja vērtē pēc Latvijā pieejamajiem cilvēku un materiālajiem resursiem, vērtē speciālisti

Latviju pārstāvošā Latvijas Universitātes (LU) komanda Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību (ACM ICPC) finālā, kas norisinājās Varšavas Universitātē Polijā, ieguvusi dalītu 18. vietu, piecu stundu laikā atrisinot piecus sacensību uzdevumus.

Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensības norisinājās jau 36. reizi, Latvija finālā tika pārstāvēta pirmo reizi, līdz šim neviena Latvijas komanda nebija iekļuvusi šo sacensību finālā. LU studentu programmēšanas komanda „unusual”, kuras sastāvā ir Eduards Kaļiņičenko, Jevgēnijs Vihrovs un Normunds Vilciņš, šogad finālā 112 komandu konkurencē kopvērtējumā ieguva dalītu 18. vietu.

Finālā skaitliski visvairāk tika pārstāvētas Amerikas Savienotās Valstis – 18 komandas, Ķīna – 16 komandas un Krievija – 12 komandas. Sacensību čempiona titulu izcīnīja Sanktpēterburgas Nacionālā informācijas tehnoloģiju, mehānikas un optikas pētniecības universitāte, atrisinot deviņus no iespējamiem 12 uzdevumiem.

„Mūsu komandas rezultāts ir izcils, ja vērtē pēc Latvijā pieejamajiem cilvēku un materiālajiem resursiem. Citās valstīs labu rezultātu sasniegšana šajās sacensībās ir pacelta valstiskā līmenī, jo ir konstatēta labu sasniegumu korelācija ar investīciju ieplūšanu IT jomā un tās attīstību. Starp Eiropas Savienības universitāšu komandām mūsu komandai priekšā bija tikai Varšavas Universitātes komanda, kas sacensībās ieguva 2. vietu. Kopā ar LU komandu 18. vietu sacensībās dala vēl divas Polijas komandas (Jagiellonian University in Krakow un University of Wroclaw), pārējās ES universitāšu komandas rezultātu sarakstā ierindojušās zemāk. No ASV, kas finālsacensībās tika pārstāvētas ar vislielāko komandu skaitu, tikai divām (Harvard University un Stanford University) ir augstāka vieta par mums un trim ir tāda pati vieta (Carnegie Mellon University, Massachusetts Institute of Technology, Princeton University). Bronzas medaļas ieguvēji ir atrisinājuši tikai par vienu uzdevumu vairāk, nekā mūsu komanda,” par sacensībām stāsta LU komandas treneris, Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns.

Pasaules studentu programmēšanas sacensības (ACM ICPC) ir senākās un prestižākās akadēmiskās programmēšanas sacensības pasaulē, kurās piedalās studenti. Dažāda līmeņa reģionālajās sacensībās piedalījās 25 016 studenti, vairāk nekā 8500 komandu, pārstāvot 2219 universitātes no 85 valstīm. Fināla sacensībās iekļuva labākās 112 komandas.

Latvijas Universitātes studentu programmēšanas komandu sacensībām sagatavoja LU Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns, doktorants Rihards Opmanis un SIA “Progmeistars” vecākais pasniedzējs Sergejs Meļņiks.

 

Komentāri (27)

Marta Zariņa 18.05.2012. 18.06

Prieks par puišu panākumiem!

+9
0
Atbildēt

0

Krista Vitena 20.05.2012. 22.02

Liels prieks un lepojos!
Vēl sestdien divi no viņiem piedalījās Latvijas skolēnu matemātikas un informātikas komandu sacensību UGĀLES KAUSS fināla organizēšanā, bet jau pirmdien devās uz šo ļoti nozīmīgo pasākumu un tik veiksmīgi startēja! Esmu lepna, ka vienu ir iznācis arī mācīt.

0
0
Atbildēt

0

Paldies par atbalstu!!! 18.05.2012. 14.36

Draudzene paņēma http://atrais.lv/ aizdevumu nedēļas nogalei. Bija jau piereģistrējusies un vēl var laimēt viskautko :)

+1
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu