Gandrīz autobusa šoferis • IR.lv

Gandrīz autobusa šoferis

3
«Dievs devis Oskaram aukstasinību un spēju zibenīgi orientēties sarežģītās situācijās. Jauns, spēcīgs un talantīgs cilvēks ir veiksme Latvijas sportam.»
Ieva Alberte

Bobslejists Oskars Melbārdis (24) divās sezonās no stūmēja kļuvis par veiksmīgu pilotu. Olimpiskajās spēlēs Sočos viņš medaļu sev neprognozē. Citās domās ir viņa stūmējs 

Vai ir bijis tā, ka braucot bobslejisti viens otram apķeras ap vidukli? Tāds ir pirmais jautājums Oskaram, jo, skatoties, kā bobi gāžas un braucēju ķiveres strīķējas pret ledu, nav skaidrs, kā viņi noturas iekšā. Ātrums: 120-140 km/h. «Nē, ap vidukli neviens man nav ķēries. Ir «ručkas», kur turēties. Un jāturas baigi. Centrbēdze rauj ārā no boba. Nekas iepriecinošs tas nav.» 

Humors Oskaram ir. Uz norādi, ka intervijās savus stūmējus, kuri dzimuši Gulbenē un Alūksnē, konsekventi dēvē par latgaliešiem, viņš saka: «Labi, labi, es jau par to esmu dabūjis no viņiem mizā. Bet, da nu, kas Gulbene par Vidzemes pērli? Valmiera gan!» 

Oskars dzimis Valmierā, dzīvojis turpat netālu – Kauguros. Viņa vecāki tur mīt jo-projām. Mamma ir bērnudārza audzinātāja, tētis dara dažādus darbus. Savulaik cepis gardas tortes, kaimiņi tās pat pasūtījuši. Oskaram ir 19 gadus vecs brālis Ritvars. Abu aizraušanās ir motosports – amatierlīmeņa Latvijas mačos ieguvuši 3.vietu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu