Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Dzelzs lēdija
Kristīne Simsone

 

ooo Dzelzs lēdija / The Iron Lady
Merila Strīpa spēj būt pārliecinoša jebkurā lomā, pat tad, ja tajā jādzied grupas ABBA hiti, tālab aktrises izcilais sniegums, atveidojot Mārgaretu Tečeri, ir likumsakarīgs. Jāatzīst, ka filma balstās uz aktrises veikumu tikpat daudz kā uz britu Dzelzs lēdijas personību, kuru lentes veidotāji tomēr līdz galam atklāt neiemanās. Lai gan filmai var pārmest svaidīšanos no tagadnes pagātnē un virspusēju attieksmi pret faktiem, tā ir cilvēcisks skats uz vecumu, turklāt tā neizdara skaļus spriedumus par bijušās līderes pretrunīgo personu. Kino no 17.februāra.

oo Mēs. Ticam mīlestībai / W.E.
Šī lente netiktu tik bargi pelta, ja to būtu uzņēmis kāds cits, nevis Madonna. Galu galā, Sofiju Kopolu par skaistām bildēm bez nopietna satura – filmām Marija Antuanete un Kaut kur – neviens nelinčo. Grezna, nedaudz gara, bet sievišķīga pasaka par Edvardu VIII, kas atteicās no Anglijas troņa par labu dzīvei ar iemīļoto Volisu Simsoni. Kino no 17.februāra.

ooo Sniegāju gūstekņi / The Grey
Laba, spriedzes piesātināta filma, kas ļauj atslābt tikai pāris mirkļus. Aktieris Laiems Nīsons pa gleznaino tundru, cīnoties ar laikapstākļiem, bezcerību un vilkiem, vada grupu aviokatastrofā izdzīvojušu naftas ieguvju strādnieku. Prasmīgi, vizuāli baudāmi, aizraujoši. Kino no 17.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu