Ja mākslinieks sāk izģērbties — viņam neiet • IR.lv

Ja mākslinieks sāk izģērbties — viņam neiet

6
Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Šosestdien Marija Naumova kā viesmāksliniece uzstāsies Latvijas Eirovīzijā, martā sākas viņas koncerttūre Pusnakts Parīzē. Dzimtene viņu pievelkot

Pirms desmit gadiem Marija Naumova uzvarēja Eirovīzijā un preses konferencē nostājās uz galvas, jo praktizē jogu. Nākamajā gadā Eirovīzija notika Rīgā, Marija to vadīja kopā ar Renāru Kauperu. Pāris gadu vēlāk abi līdz asarām aizkustināja prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu viņas prezidentūras noslēguma pasākumā, dziedot dziesmu Trīs zvaigznes. Kopš 2007.gada Marija ar vīru Raiti Bullītu dzīvo Parīzē, kur sāka mācības džeza skolā. Pašas Latvijā izveidoto radošo studiju bērniem MarieN Studio slēdza, taču ik gadu turpina organizēt labdarības pasākumus. Pēdējais Marijas albums ir 2010.gadā izdotais Lullabies. Pēdējā laika intervijas – tādas, kas ne ar ko prātā nepaliek. Par dzīvi Parīzē viņa runā izvairīgi un neatklāj vietas, kur uzstājas.

Pagājušajā sestdienā, uz divām dienām iebraukusi Latvijā, Marija gatavojās franču šansonu koncerttūrei Pusnakts Parīzē, kas martā notiks lielākajās Latvijas pilsētās. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā, kā arī divi mūziķi no Francijas. Kontrabasists Tonijs Bonfiss spēlējis Francijas Nacionālajā orķestrī, sadarbojies ar Dī-Dī Bridžvoteru, Žaku Lusjē, Šarlu Aznavūru un citiem. Akordeonists Fransuā Parizi spēlējis arī Vudija Allena filmā Pusnakts Parīzē, kas šogad izvirzīta Oskaram. Abi franču mūziķi ieradīsies ar savām ģimenēm, jo nekad Latvijā nav bijuši.

Kad runājām, kur tikties, teici – ikreiz, kad atbrauc uz Rīgu, kāda kafejnīca ir slēgta vai mainīta tās atrašanās vieta.
Manā Čaka ielā blakus mājā bija Mego, tad – Laimētava, tad – frizētava. Labi, ka Osīriss vēl ir. Man tur ļoti patīk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu