Brrrrrrr! • IR.lv

Brrrrrrr!

2

Gada aukstākā nakts. Teltī. Uz sniega paklātas skujas, tām virsū tūristu paklājs, siltumu atstarojošais paklājiņš un guļammaiss ar komforta zonu mīnus 20 grādiem. No rīta visus pamodina bļāviens

Lēmumu pieņemam ātri, pie pusdienu galda. «Mārim Oltem ir jauns televīzijas raidījums, kurā viņš ved pārgājienā ģimenes,» man un kolēģim Eduardam Švānam saka Gustavs Terzens. «Ejam kā Ausīs rīts ģimene!»

Mēs atbilstam ģimenes definīcijai pēc vairākiem kritērijiem. Katru dienu četras stundas no 7 līdz 11 radio ēterā pavadām laiku kvalitatīvās un arī muļķīgās sarunās. Dažreiz sakašķējamies par sīkumiem, bet strīds parasti nav ilgāks par vienu dziesmu. Kā daudzas Latvijas ģimenes, jau otro gadu esam apņēmušies kopīgi pavadīt brīvdienas ārpus Rīgas, bet vienmēr gadījies kas svarīgāks. Nu īstais brīdis ir klāt.

Zemessargi padodas, mēs – ne
Kad tuvojas noteiktā nedēļas nogale, sinop-tiķi sola -20 grādu salu. Iespējams, mans organisms no tāda pārbaudījuma nobīstas, jo pēkšņi uz dažām dienām saslimstu un ekstrēmu pārgājienu norakstu kā nepiedzīvotu. Par laimi, raidījuma vadītājs Māris Olte iestrēdzis Londonā un piedzīvojumu par nedēļu atliekam. Nu jau sola mīnus 30 grādus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu