Virtuālie pavāri • IR.lv

Virtuālie pavāri

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Puķe

Arī Latvijā aug ēdienu blogeru skaits. Viņu ieteikumus publicē avīzes un žurnāli, viņos ieklausās restorānu un vīna darītavu īpašnieki. Un, protams, mūsu pārlūkprogrammu grāmatzīmēs ir saglabātas viņu blogu adreses. Šo gastronomisko tekstu autori ir tādi paši kā mēs, neprofesionāļi, kas atšķirībā no restorānu pavāriem nebaidās publiski atzīties kļūdās, pat ļoti labprāt tās iztirzā sociālajos medijos


Krista Baumane: www.krista.lv

Vairākus gadus internetā iztirzājusi sabiedriskos procesus, portāla Politika.lv veidotāja Krista Baumane pirms diviem gadiem radīja vienu no Latvijā populārākajiem ēdienu blogiem. Likumsakarīgu turpinājumu 2003.gada «samizdata» pavārgrāmatai Kristas kopotais gardumu krājums, kas draugu vidū kļuva par hitu.

Lai arī Kristas bloga sparu ievērojami piebremzējusi meitiņas piedzimšana, tā statistika pērn joprojām uzrādīja satriecošu ainu: 46 000 apmeklētāju no 79 valstīm. «Droši vien dažādi pa pasauli izkaisīti latvieši,» pasmaida Krista.

2011.gada martā ASV vēstniecība viņai lūdza padomu, lai pusdienām atrastu citus latviešu ēdienu blogerus, ar kuriem vēlējās tikties amerikāņu ēdienu apskatniece Margo Trū. Liela gaumju un raksturu dažādība, secināja Krista. Viņa pati iedraudzējās ar www.absolutsed.lv autori Ilzi Lipsku no Murjāņiem, kura daudzas receptes veido no pašas izaudzētajiem produktiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu