Andra slepkava klusē • IR.lv

Andra slepkava klusē

3
Apšaudē bojāgājušais Andris Znotiņš ar draudzeni Daci Vītolu.

Gadu pēc Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas joprojām nav drošas atbildes uz galveno jautājumu – kurš nogalināja policistu Andri Znotiņu. Slepkava nav atzinies. Taču tiesa, kas sāksies otrdien, nav vienīgā, kuru nesis traģiskais uzbrukums. Andra tuviniekiem zaudējuma sāpes sajaukušās ar milzīgu rūgtumu, par kuru neviens nevēlas runāt

Zemgales apgabaltiesā 31.janvārī jāsāk izskatīt lietu, kas pirms gada satricināja policiju un iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces krēslu. Spēļu zāles Fenikss aplaupīšana Jēkabpilī beidzās ar pakaļdzīšanos un apšaudi, kurā policijas zaudējums izrādījās pat vēl skaudrāks nekā viens nogalinātais un divi ievainotie likumsargi. Sabiedrību šokēja ziņa, ka policistu formās tērptie laupītāji nav pārģērbušies viltvārži, bet gan ilggadēji iekšlietu sistēmas darbinieki. 

Tiesas priekšā stāsies bijušais specvienības Alfa vada komandiera vietnieks Arvo Žagars un jaunākais inspektors Leonīds Koņuhovs, policijā strādājušie brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, kā arī vienīgā civilpersona uzbrucēju piecniekā Staņislavs Babelis. Tiesai nebūs vienkārši tikt skaidrībā par to, kurš īsti bija barvedis un uz kura sirdsapziņas ir kapteiņa Andra Znotiņa dzīvība, jo apsūdzētie sniedz pretrunīgas liecības, bet viņu advokāti pārmet izmeklētājiem kļūdas. 

Bojāgājušā Andra Znotiņa mīļotā meitene Dace Vītola vēl nav izlēmusi, vai dosies uz tiesu Jelgavā. «Tikai pēc notikušā esmu sapratusi, cik stipra varu būt, taču nezinu, vai pietiekami, lai skatītos acīs cilvēkiem, kuri to izdarīja,» viņa paskaidro intervijā. Jēkabpilī norunāto tikšanos Dace pēdējā brīdī ir atcēlusi, bet mūsu jautājumi nepaliek bez atbildes, viņa atraksta garu e-pasta vēstuli. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu